Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKO BI PODNIO PORAZ...

Krznar pod pritiskom uoči Legije: Ispadanje odnosi i do 20 milijuna eura

10.08.2021.
u 12:00

. Posljednji put kad je Dinamo bio u Ligi prvaka, u jesen 2019. godine s Bjelicom, osvojio je posljednje, četvrto mjesto u skupini, a samo na osnovi rezultata inkasirao je čak 19,75 milijuna eura!

Dinamo bi teško podnio da i četvrti put (2017., 2018., 2020.) u posljednjih pet godina ostane bez Lige prvaka, svoga nepresušnoga izvora prihoda, ali i najblještavijega izloga svojih nogometaša.

Dinamova matematika ovdje je posve jasna: ni četvrtfinale Europske lige iz prošle sezone, kao najveći Dinamov europski uspjeh od 1967. godine, u financijskom smislu ne može se mjeriti s participiranjem u grupnoj fazi Lige prvaka. Evo i konkretnih brojki: Dinamo je plasmanom u treće pretkolo već osigurao 480.000 eura, plasman u skupinu jamčio bi mu još 15,25 milijuna eura, pobjeda u skupini vrijedi dodatnih 2,7 milijuna, a remi 900.000 eura. Posljednji put kad je Dinamo bio u Ligi prvaka, u jesen 2019. godine s Bjelicom, osvojio je posljednje, četvrto mjesto u skupini, a samo na osnovi rezultata (dakle, bez prihoda od marketinga i ulaznica) inkasirao je čak 19,75 milijuna eura!

Šok sa Šahtarom

Kao dodana vrijednost te šokantne europske jeseni (brodolom sa Šahtarom u zadnjim sekundama) Dinamu se dogodio i bombastični transfer Danija Olma u Leipzig za najmanje 22 milijuna eura!

A koliko je Dinamu donijelo četvrtfinale Europske lige u protekloj sezoni, osim rasta rejtinga i ugleda? Neslužbena brojka je 13 milijuna eura, dok za sezonu 2018./2019., kada je Dinamo ispao u osmini finala od Benfice, postoji službeni podatak na Uefinoj stranici: 11,438.365 eura, samo od rezultata.

Evo, ako ni zbog čega drugoga, Dinamo bi trebao zahvaliti Bjelici na tridesetak milijuna eura koliko mu je prihodovao u nepune dvije sezone.

Dinamov trener Damir Krznar za sada je još daleko od takvih vrtoglavih iznosa. Vrijedni, skromni Zagorec prvi put samostalno vodi Dinamo prema Ligi prvaka i uoči uzvrata s Legijom niti ima jako obećavajući rezultat (1:1), niti formu koja bi mu jamčila spokojno istrčavanje u Varšavi. Dinamo je u prvoj utakmici imao premalo raspoloženih igrača za ishod povoljniji od 1:1.

– Uzvrat očekujemo u izuzetno dobrom ozračju, svjesni da smo napravili puno dobrih stvari i dominirali u fazi napada. Napravili smo taktičke korekcije u obrani i vjerujemo da će to biti dosta za naš cilj: prolazak u iduću fazu natjecanja. Stabilnost izvedbe je ono najbitnije u utakmici, biti mirni i stabilni, vruća srca, ali hladne glave. Pokušati utakmicu planski privesti kraju i taj jezičac vage prebaciti na stranu Dinama. Spremni smo nositi se sa svakim imperativom, naravno da je velik, ali jednak je na našoj i njihovoj strani, a mi se možemo s tim nositi – kazao je Krznar.

Ovo će mu biti deseti trenerski nastup u Europi. Ima pet pobjeda te po dva remija i poraza, oba od Villarreala. No, ispadne li od Poljaka, bio bi to golem neuspjeh, možda i povod za preispitivanje trenerove pozicije.

Bitna je stabilnost obrane

Kakvu Krznar utakmicu očekuje u Varšavi?

– Očekujem sličnu utakmicu, nema tu puno taktičkih manevara s obje strane koji bi mogli iznenaditi. Tko se bolje snađe, prije nađe rupu, bit će u prednosti. Izuzetno je bitna stabilnost obrane. Moram priznati da su oni malo bolje taktički stajali u fazi obrane nego mi. Na nama je da to malo korigiramo i mislim da će onda naša kvaliteta doći do izražaja. Pokušat ćemo krenuti jednako agresivno, svjesni smo da, ako im damo prostora, mogu napraviti nered. Ulogu favorita treba potvrditi na terenu, trebamo imati jednaku dozu agresije, trčanja, energije kao i Legia, a onda je kvaliteta ta koja dolazi do izražaja, za koju vjerujemo da je na našoj strani – dodao je Krznar.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Josip Mišić imat će važnu ulogu u sredini igrališta.

– Igra se u prvoj utakmici vrtjela oko Petkovića, koji je jako dobro odigrao, u dobroj je formi, a tako treba i nastaviti pa ćemo i mi biti još bolji. Čujem da će stadion biti pun, a nema ljepše nego igrati pred punim tribinama, to je motiv da pokažemo što znamo – izjavio je Mišić.

U kadru za utakmicu s Legijom je i oporavljeni kapetan Arijan Ademi, dok su u Zagrebu ostali Štefulj, Andrić i oporavljenik Tolić.

Dinamo je od 2011. godine dva puta ispao u trećemu pretkolu Lige prvaka: 2014. od danskoga Aalborga i 2020. godine od mađarskog Ferencvarosa. Preskoči li Legiju, u play-offu ide na pobjednika sraza Šerif – C. zvezda, a ispadne li od Poljaka, drugu godinu zaredom ostat će bez plasmana u Ligu prvaka (kao i 2017., 2018.), te nastupiti u play-offu Europske lige protiv poraženoga iz dvoboja Slavia – Ferencvaros (prva 0:2). 

Ključne riječi

Komentara 6

AB
abram
12:59 10.08.2021.

Dinamo lagano tone, vratite na Mamića, on nam je jedina nada

MO
Moskovija
13:19 10.08.2021.

ma da messi i ronaldo igraju pod krznarom dinamo bi ispao..lik nije za glavnog trenera i točka...izglednim ispadanjem od legije i gubitkom stotinjak milijuna kuna shvatit će to i odgovorni

ST
stefj
12:14 10.08.2021.

Nije Dinamo imao premalo raspoloženih igrača u prvoj utakmici, već je imao lošeg trenera... Izvadio je Majera umjesto Mišića i igra se raspala. Uz to, Mišić je "izgubio" igrača koji je neometan pucao i dao gol. Mislim da taj potez Krznara nikom nije bio jasan, vjerojatno niti njemu samom... Inače, jako loš početak sezone, prepun trenerovih grešaka. I Slaven i Rijeka su baš vidljivo Krznarove greška. Uz to, Krznar je očito neka nježna dušica, radi njega (i rezultata) obrisali su preko 300 komentara na Dinamovim stranicama i zabranili komentiranje... Toga čak nije bilo kada su ljudi žestoko pljuvali po Mamićima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije