Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNL

Krovinović: Neće biti lako, bez obzira na formu Gorice

Hajduk na Poljudu pobijedio Goricu 3:0
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
09.03.2024.
u 07:30

Hajduk u subotu (17.10 sati) u 26. kolu HNL-a bez Uremovića, Brekala i Žapera gostuje u Gorici, koja ima samo jednu pobjedu iz osam susreta u 2024. godini

Hajduk ispred sebe danas u 17.10 sati na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici ima novi ligaški ispit. Splićane dočekuje momčad Gorice, koja je u iznimno slaboj formi, ali koja ih je u posljednjem međusobnom ogledu na svojem terenu svladala rezultatom 2:1. Što se tiče brojki i statistika, zanimljivo je napomenuti da trener Hajduka Mislav Karoglan od svih HNL momčadi najbolji omjer upravo ima protiv Gorice, tri pobjede iz tri susreta. Spomenuto slavlje Goričana dogodilo se tijekom mandata Ivana Leke na mjestu trenera Hajduka.

U ovaj susret bijeli ulaze s nekolicinom zdravstvenih problema. Osim nedavno ozlijeđenog i operiranog važnog veznjaka Mihaela Žapera, zbog ozljeda u redovima Hajduka stožer neće moći računati ni na stup obrane Filipa Uremovića ni na veliko ovoljetno pojačanje Josipa Brekala. Stoga se očekuju određene rošade u ofenzivnom dijelu momčadi, u kojem na svoje prilike u udarnoj postavi čekaju pojedinci poput Laszla Kleinheislera, Leona Dajakua i Yassinea Benrahoua. Neizostavan je član prve jedanaestorke pak veznjak Filip Krovinović, koji je u proteklom kolu zabio pogodak za 1:0 pobjedu protiv Istre.

– Sigurno očekujemo jako tešku utakmicu u Gorici. Znamo kako Gorica igra, pogotovo kod kuće. Neće biti lako, bez obzira na njihovu, hajdemo reći, lošiju formu. Mi smo Hajduk i trebamo biti bolji od svake ekipe. Čeka nas teška utakmica, ali idemo po tri boda, tome se nadamo – rekao je Krovinović.

Kao što je već i spomenuto, Gorica je u ovu polusezonu ušla iznimno loše. Nakon što su u prvom dijelu djelovali kao glavni konkurent Osijeka za četvrto mjesto, koje bi moglo voditi u europska natjecanja, igrači Gorice u drugom dijelu sezone više idu u smjeru borbe od šestog do devetog mjesta sa Slaven Belupom, Varaždinom i Istrom. Gorica je u osam utakmica u 2024. godini upisala jednu pobjedu i sedam poraza, a posljednji je bio onaj protiv Rudeša, posljednje momčadi lige koja je tako došla do svoje prve ovosezonske ligaške pobjede.

– Poraz od Rudeša nismo smjeli sebi dopustiti. Neće nas nitko izvući iz ove situacije osim nas samih. Dolazi nam Hajduk, bit će pun stadion, a i nama je to motiv više da pokušamo osvojiti bod ili više. Motivacija je puno veća kad igraš pred punim stadionom nego pred 400-500 ljudi. Razlika u kvaliteti koja postoji smanji se kada je pun stadion, kada si motiviraniji. Tu vidimo svoju šansu – rekao je vratar Gorice Ivan Banić, a očekivanja od Hajduka izrazio je i trener Gorice Dinko Jeličić:

– Mislim da će nas Hajduk napasti. Očekujem da će izaći robusno, s gardom ekipe koja se bori za prvaka, pred dominantno svojim navijačima napravit će sve da se od starta nametnu i preuzmu konce igre. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije