Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVICA KRIŽANAC:

Dok vladaju ovi 
ljudi, nogomet me ne zanima!

Ivica Križanac
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/2
28.09.2015.
u 12:00

'U ovakvom nogometu se ne vidim, nemam ja tu što tražiti. Zato sam se i maknuo, jednostavno ne vidim što bih radio u ovakvim odnosima u kojima vladaju sitni interesi.'

Uvijek je bio svoj, od prvog dana, još tamo dok je počinjao u Omišu, pa otišao u Koprivnicu. Znate tu priču, Omiš je tražio 12 tisuća njemačkih maraka odštete, koje Križanac nije imao, pa je uskočio Luka Bonačić i posudio mu novac. Naravno, kasnije je Križanac treneru vratio posuđeni novac, put ga je odveo u Poljsku, u kojoj je postao najbolji strani igrač, a vrhunac karijere doživio je u ruskom Zenitu. Kao stup obrane Zenita, Križanac je osvojio Kup Uefe, prvenstvo Rusije... A tko zna što bi bilo da tada nije uskočio Luka Bonačić. Da, Križanac je uvijek razmišljao svojom glavom. Pa i onda kada se sukobio s izbornikom Slavenom Bilićem koji ga 2006. godine nije vidio kao reprezentativnog igrača.

Uspio i bez kockastih

- Ja nisam od onih koji moraju dobiti poziv u reprezentaciju kako bi se prodali - između ostalog kazao je Križanac u kolovozu 2006. godine.

Nakon te 2006. godine Bilić je shvatio pogrešku, kasnije je pozvao Križanca u reprezentaciju, omiški gusar ostvario je svoj san.

- U ovakvom nogometu se ne vidim, nemam ja tu što tražiti. Zato sam se i maknuo, jednostavno ne vidim što bih radio u ovakvim odnosima u kojima vladaju sitni interesi. Nije to moj svijet. Ne kažem da neću raditi u nogometu, vidjet ćemo što će donijeti vrijeme, ali u ovim uvjetima nema šanse. Meni to ne treba - jasno kaže Križanac.

Aktualna zbivanja prati površno, pročita što se događa. Ne treba mu puno, on sve zna.

Šimunić je pozitivac

- Sve ovo prepoznao sam još 2010. godine kada sam se maknuo iz reprezentacije, a sada, pet godina kasnije, svi pišete o tome. No, pustite mene, ja sam uvijek bio na svoju ruku, korak ispred - kratko će Križanac.

U reprezentativnom stožeru Ante Čačića je i njegov prijatelj Josip Šimunić. Iz reprezentativnih dana ostala je nerazjašnjena ona situacija iz Rovinja kada je Križanca i Šimunića izbacio iz reprezentacije. Prava istina nikada nije izašla na vidjelo, o tome šute i Križanac, i Šimunić, i Bilić.

- Joe mi je prijatelj, mogu mu zaželjeti sreću, a nije moje da komentiram je li se trebao prihvatiti uloge pomoćnika. U svakom slučaju, on je pozitivac - kaže Križanac.

U izboru za nogometaša godine nije dvojio ni trenutka.

- Zar je moguće da bilo tko misli da je netko bio bolji od Ivana Rakitića. Pa on je s Barcelonom osvojio sve što je mogao osvojiti, odlično se u uklopio u stroj koji je vladao klupskim nogometom - kazao je Križanac.

No, iz Barcelone nije najbolji svjetski stoper po Križančevu ukusu.

- Za mene je broj jedan Sergio Ramos - zaključio je Križanac.

Križančevih 10:

Ivan Rakitić (Barcelona) 10

Luka Modrić (Real M) 9

Danijel Subašić (Monaco) 8

Mateo Kovačić (Real M) 7

Ivan Perišić (Inter) 6

Ivica Olić (HSV) 5

Dejan Lovren (Liverpool) 4

Vedran Ćorluka (Lokomotiv M) 3

Danijel Pranjić (Panathinaikos) 2

Mario Mandžukić (Juventus) 1

Križančevih 5:

Andrija Balić (Hajduk) 5

Marko Rog (Dinamo Z) 4

Nikola Vlašić (Hajduk) 3

Ante Ćorić (Dinamo Z) 2

Dominik Livaković (Zagreb) 1

U utorak 29. rujna bira Andrej Panadić.

>> Ladić: Ne bih prihvatio Šukerov poziv, a impresivan je bezobrazluk kojim se mažu oči!

Foto: Kyodo"n Photo via Newscom Newscom/PIXSELL

Komentara 22

DU
Deleted user
14:55 28.09.2015.

Pjace nema na popisu pet najtalentiraniji mladih igrača. Ispred njega hajdukov Balić koji nema snage za jedno poluvrijeme ozbiljnog nogometa i Vlašić koji je jučer uspio postići svoj prvi gol i to nakon ofsajda. Nema ni Halilovća. Jedino objašnjenje može biti da su propozicije takve pa nemaju pravo sudjelovati, ali ako nije tako, onda to valjda dovoljno govori o Križancu

Avatar unfeeling
unfeeling
14:24 28.09.2015.

A gdje su Šurjak, Jerković, Cico.....? Ovaj izbor više liči na izbor veterana a ne najboljih igrača.

DI
Dieter
14:25 28.09.2015.

A ko je Krizanac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije