Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DONESENA ODLUKA

Krešimir Antolić ipak ostaje u Dinamu: Ljudi skloni Mamiću su nadglasani na sjednici

Zagreb: Članovi Uprave nogometnog kluba Dinamo
Davorin Visnjic/PIXSELL
19.12.2022.
u 16:49

Sad je sve ponovno u rukama Skupštine u ožujku, ali ta je Skupština izborna i tko zna kakav će tada biti odnos snaga jer sadašnji je stao uz struju Zdravka Mamića

U Dinamu se nastavlja borba, jučerašnji sastanak Izvršnog odbora kluba nije prihvatio prijedlog Skupštine za razrješenje Krešimira Antolića mjesta člana Uprave. Uobičajena praksa je da Izvršni odbor prihvača prijedloge vrhovnog klupskog organa, no sada se to nije dogodilo. Naime, Skupština u kojoj je većina na strani Zdravka Mamića željela je razriješiti Antrolića i većinom glasova, nakon burne sjednice, svađa, vrijeđanja pa i prijetnji, taj je pridlog prihvaćen.

No, Izvršni odbor, iako nije praksa, očekivano nije pihvatio razrješenje, sedam članova tgog tijela od njih 13 koliko ih ima glasovalo je protiv prijednoga Skupštine. Prema našim saznanjima, za Antolićev ostanak bili su predsjednik Mirko Barišić te Ivica Cvitković, Ognjen Naglić, Većeslav Bergman, Nikola Hanžel, Ante Todorić i Vladimir Gašparović. Heinz Truskaller ostao je suzdržan, a Damir Zorić, Marijan Primorac, Ivo Šušak, Adolf Kožul i Duško Ljuština nisu glasovali jer, svoje su mišljenje izrekli na Skupštini. Opet je bilo burno kao i na Skupštini, ali ovoga puta nije bilo prostakluka i vrijeđanja

To samo znači da u Maksimiru i dalje neće biti mira, da će obje strane sad tražiti svoje sljedeće korake. Moguće je da određeni potezi budu povučeni i prije ožujka kada je na rasporedu izborna Skupština kluba. No, to ne znači da se nešto ne bi moglo događati i prije toga. Moguće je sazivanje izvanredne Skupštine koja bi onda mogla razriješiti cijeli sadašnji Izvršni odbor, na vlast postaviti novi koji bi onda izglasao razrješenje Antoliću. No, struja koja ne želi da Zdravko Mamić ima bilo kakav uticaj u Dinamu pokrenula je postupak za utvrđivanjem legalnosti Skupštine Dinama koja je prije tih nekoliko dan izglasala nepovjerenje Antoliću.

16.10.2020., Zagreb - Konferencija za medije GNK Dinamo. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

No, ne treba dvojiti da će i prije ožujka biti užarene aktivnosti obiju strana koje žele prevlast u Dinamu. I bit će i dalje zanimljivo vidjeti kako će dnevno živjeti Dinamo, predsjednik Barišić stao je uz Antolića, zacijelo i zato što ga je Mamićeva struja želja smijeniti s mjesta predsjednika i postaviti Damira Zorića kao profesionalnog predsjednika s plaćom.

A Antolić za kojeg se tražilo razrješenje redovno je dolazio na posao, sada na to i dalje ima pravo. I radi s ljudima koji su glasovali za njegovo razrješenje na Skupštini, zaposlenici koji su članovi Skupštine digli su ruke protiv njega, a sad im dosadašnji prvi operativac kluba ostaje šef.

 

 

Komentara 6

SE
senior12
17:19 19.12.2022.

Znači ide se ktome da Pripuz i Čepinski klan preuzmu dinamo? Hvala, ali ostavite vi rađe Zdravkeca.

ŽU
ŽutiMrav
18:02 19.12.2022.

Svađa je nastala oko dovođenja igrača.Mamič traži hitna pojačanja.To treba Dinamu i u pravu je.Ostalo su gluposti.

KL
Klavocin
18:36 19.12.2022.

Antolića igrač pripuza dobar, a mamić nije ko je ovdje lud.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije