Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRODOLOM TIKA-TAKE

Španjolci pohvalili Rakitića: Pokazao je hrabrost! Krešić: Messi je zasićen, a Barci nedostaje pravi vođa

PSG - Barcelona
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
16.02.2017.
u 23:30

– Svaki igrač koji je osvojio 20-25 trofeja s istim klubom u jednom trenutku počne gubiti motivaciju. Jednostavno, organizam se zasiti, to je prirodni slijed i događao se i Messijevim prethodnicima. I igrači su samo ljudi...

Naš najpoznatiji trener u Primeri Sergije Krešić dao je zanimljivu dijagnozu dramatičnoga Barcina pariškoga brodoloma.

– Gledao sam pažljivo posljednjih desetak nastupa Barcelone i uočio ogromne, ogromne oscilacije u njezinoj igri. Nešto se tamo očito događa, nešto što znaju samo oni, jer iz njihova kampa teško se probijaju bilo kakve informacije. No ono što je lako uočljivo, to je nedostatak vođe na terenu – kaže Krešić.

Nemaju vođu poput Puyola

Evocirao je ne tako davnu Barcinu prošlost.

– Prije desetak godina njihov kapetan bio je Puyol, nakon njega ulogu lidera preuzeo je Xavi. I otkad je on sišao, Barcelona više nikada nije dobila taj profil igrača, nego se popunjavala ‘preobičnim’ igračima koji nisu u stanju pratiti trojicu fantastičnih napadača i Iniestu – dodaje Krešić.

Posebno se osvrnuo na Puyolovu ulogu.

– Sjećam se, jednom na utakmici protiv Vallecana u Madridu, kada je Barca nemilosrdno punila mrežu suparnika, njezini napadači podcjenjivački su se odnosili prema domaćim igračima. Tada je iz pozadine dojurio Puyol i održao im lekciju: “Kako vas nije sram, imajte poštovanja prema kolegama!” Eto, takav je autoritet Barceloni danas nasušno potreban – nastavlja Krešić.

No nije sve u jednom igraču, kamo se izgubila Messijeva magija?

– Svaki igrač koji je osvojio 20-25 trofeja s istim klubom u jednom trenutku počne gubiti motivaciju. Jednostavno, organizam se zasiti, to je prirodni slijed i događao se i Messijevim prethodnicima. I igrači su samo ljudi...

Mnogi smatraju da je Rakitić zakinut u Enriqueovoj koncepciji?

– Rakitić nije Messi ni Neymar, no pokazao se kao vrlo kvalitetan klupski igrač. Pokazao je već Enriqueu da mu može izvanredno poslužiti. Ali nisam u srži problema, nemam uvid što se događa “iza zidova” i teško mi je proniknuti u trenerov odnos s Rakitićem – zaključio je Krešić.

Pogrešna Enriqueova izmjena

Barcini kroničari žestoko su se obrušili na Luisa Enriquea upravo zbog statusa Ivana Rakitića. Zamjeraju mu na odluci da od prve minute na travnjak pošalje Portugalca Andrea Gomesa nauštrb našeg reprezentativca. Nakon očajnoga prvoga poluvremena Portugalca, svi su očekivali da će Enrique u igru uvesti Rakitića, no zamijenio ga je – Rafinha.

– Katastrofalna odluka i katastrofalan nastup Gomesa. Rafinha je bio njegova zamjena, ali se ništa bitno nije promijenilo ni u drugom dijelu – piše Marca.

Katalonski Sport tvrdi pak kako je Rakitić u 18 minuta barem pokazao “da ima muda”, za razliku od svojih rezerviranih suigrača.

Katastrofalna večer Messija i Suareza vrednovana je u L’Equipeu ocjenom dva, što su najniže ocjene u njihovoj profesionalnoj klupskoj karijeri. Istom ocjenom počastili su i trenera Luisa Enriquea, dok je Neymar dobio trojku.

>>Barcelona potopljena na Parku prinčeva, PSG ima ogromnu prednost uoči uzvrata

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije