Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
naglasak

Krešić je pogodio u srž: Pa vi u Hajduku pojma nemate!

Hajduk - Lokomotiva (1)
Tino Juric/PIXSELL
15.05.2013.
u 09:51

Vaše su metode kao u komunizmu, 
a ne nastojite pronaći novac za klub...

Bez obzira na to koliko smo puta pisali, napominjali, malo tko se obazirao na ono što se doista događa u Hajduku. Sergije Krešić u svom je oproštajnom "pismu upućenom njima" pogodio u srž stvari. Svaka njegova riječ je točna, govorio je o tome kako Hajduk vode navijači, odnosno dio njih iz udruge Naš Hajduk i Torcide, govorio je o amaterima koji vode klub prema propasti. Krešić je smogao snage izreći istinu kada se njega dotaknulo, to je tako, jer malo je onih u Poljudu koji će reći istinu dok su dolje. 
Ovakav Hajduk, koji nema novca za plaće, kojemu su isključeni telefoni, ogledalo je onih koji ga vode. Oni su amateri, izrekao je Krešić, i bio u pravu. Upro je prstom u predsjednika Marina Brbića i njegove savjetnike, totalne početnike, koji o nogometu, o vođenju kluba, ne znaju ništa. Ovima što vode Hajduk važnije je bilo izlistati telefonske račune mobitela i zbrajati koliko je puta jedan od funkcionara razgovarao sa mnom nego da plate račune i da se telefoni u Poljudu napokon uključe. Pa im je zbroj razgovora bio dovoljan da čovjeka optuže da mi špijunira informacije. To se radilo samo u mračno vrijeme komunizma. A u Poljudu svi zovu novinare i javljaju što se događa. Recimo, predsjednik Brbić, kada sam ga jednom nazvao i pitao za komentar o jednoj temi, odmah je zvao druge novine i špijunirao "Večernji ti piše o ovome". Valjda da se dodvori. Ima toga još, Krešić je dotaknuo samo dio. Jedan od članova Nadzornog odbora, njegovo ime je nebitno jer uskoro odlazi, igračima koje Hajduk želi šalje poruke. On pregovara uime kluba! Svjesno krši Zakon o trgovačkim društvima, ali to nije ništa, jer krše ga svi članovi Nadzornog odbora. Oni nisu NO, oni su Upravni odbor, jer upravljaju klubom. Najvažnije je bilo riješiti se Fredija Fiorentinija, jedinog nogometnog djelatnika u klubu. Otišao je samo da bi se vodstvo kluba uvuklo navijačima, kojima je Fiorentini kriv za sve. Nema veze što je istina sasvim drukčija. I sve to Hajduk je napravio u samo predvečerje dvoboja za finale Kupa. Trofej može u Poljud, napokon trofej, ali to njih nije briga. Stvorili su ozračje smjena, prepiski, nabacivanja blatom, tajnih poslijepodnevnih sastanaka. O nogometu pojma nemaju.

>>Sergije Krešić o situaciji u Poljudu: Hajduk vode amateri!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije