Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NJEGOVA STRANA PRIČE

Sergije Krešić o situaciji u Poljudu: Hajduk vode amateri!

'sport...Split...240807 novi...trener...Hajduk...Sergej Kresic.. Snimio:Tino Juric'
Arhiva VL
14.05.2013.
u 14:23

- Napravio sam grešaka, to je sigurno, ali napravio sam ih radeći, a ne pričajući. Jedna od najvećih grešaka je što sam prihvatio i povukao se u tišini u trenutku kad je izrežiran sukob trenera i mene - tvrdi Krešić

Sergije Krešić, smijenjeni sporski direktor Hajduka, odlazi u Španjolsku u kojoj je proveo najveći dio svoje bogate trenerske karijere. Na odlasku je zaželio iznijeti svoj dio istine, viđenja Hajduka, odgovoriti predsjedniku Marinu Brbiću na, kako je Krešić kazao, iznesene laži.

- Brbić kaže da nisam ostavio nikakav pisani trag mog rada. Klub je licenciran brže nego ikada, to je zbog toga što je sportski segment Hajduka uređen, što je ispuno sve što je tražila UEFA i HNS. Krajem travnja, točnije 24. travnja, održao sam prezentaciju na koju su došli Brbić i član Nadzornog odbora Koceić. Nakn sat i pol Brbić mi je kazao da je to lijepo i krasno, ali da sve to on ne razumije. A u prezentaciji sam htio kazati u kojem smjeru Hajduk treba ići. Takve prezentacije ne bi se posramili ni u Barceloni, Realu ili Bayernu. Nakon svega Brbić mi je kazao da mu napravim tri programa, pa će on izabrati jedan. Na prezentaciji nije razumio o čemu se radi, a onda traži tri programa. Ma, on se okružio savjetnicima, koji nemaju veze s nogometom. Njegovi glavni savjetnici su Laura Visković i Denis Kosor, čudi me kako se nije odlučio za nikoga iz nogometa. Izjave Brbić o mom neradu, neprofesionazlimu, ne postojanju dokumenata jednostno ne stoje, previše je tu laži i izmišljotina izrečeno - kazao je Krešić.

Podastro je mail kojeg je 12. travnja poslao Brbić te Josipu Paladinu i Ljubi Pavasoviću-Viskoviću. Krešić je postavio tri pitanja, što je s trenerom za iduću sezonu, na koje igrače Hajduk računa i koja mjesta popuniti te kada početi pripreme i gdje će se održati.

- Tu sam naveo da se ne mogu složiti s amaterskim načinom vođenja kluba. To je Brbiću zasmetalo, našao se uvrijeđen tom konstatacijom. On nije profesionalac, ne može voditi sportski dio kluba drugačije nego kao amater. Tako se vodi cijeli klub, jer profesionalac nekada može pogriješiti, a ovi amateri ponekad mogu pogoditi - kaže Krešić.

Zanimljivo, u raskidu ugovora s Krešićem stoji rečenica da mu Hajduk plaća devet plaća jer se ugovor jednostrano raskida iz razloga zbog kojih nije odgovoran sportski direktor.

- Nitko sa mnom iz Nadzornog odbora nije ni pokušao razgovarati. Ako sam loše radio zbog čega su mi dali devet plaća. Pa, to je štetan raskid ugovora za Hajduk - rekao je Krešić.

Pričao je o tome da su mu zamjerali dovođenje Roberta Jarnija, Nenada Pralije...

- Zar u ovom gradu ne znamo tko je Jarni, jedini igrač Hajduka koji je bio u velikom Realu, ima Uefa PRO licencu, moralna vertikala. Pa, Pralija, čovjek koji je stvorio Splita, trentuno jačeg od Hajduka, koji je spreman raditi od jutra do mraka, momak koji je dva puta bio Hajdučko srce - nabrajao je Krešić.

Spomenuo je dolaske Brazilaca Patinha i Cassija, Kouassija i ostale...

- Brazilci? Dovedeni su u suglasnosti sa svim sportskim segmetnima, stigli su nakon potvrde trener Krstičevića. Preuzimam odgovornost za dovođenje Jakoliša, Kouassija i Brazilaca, ne i za Nižića i Plazonića. Njih su doveli trener i predsjednik. Da se razaumijemo, nijedan igrač nije doveden, a da to nije htio trener - kazao je Krešić.

Projekt suradnje s Fluminenseom je propao, Brazilci su brzo otišli kući.

- To su dobri igrači, dio plaće Patinha snosio je Fluminense, jer je imao interes da proigra. Mi smo ih već nakon tri mjeseca vratili kući, a mogli su biti pojačanja. Nismo imali sluha. Pa, jedan MOdrić, koji je svjetska vrijednost, trebao je osam mjeseci prilagodbe na Real - kazao je Krešić.

Dolazak Kouassija bio je pun pogodak.

- Kouassi nam nije pao s neba. Došao je avionom u Split, ali nije pao s neba. Između stotina igrača uprli smo u njega, doveli ga na provjeru. Na njemu će Hajduk puno zaraditi - uvjeren je Krešić.

Spomenuo je projekt terena na Dalmatincu, koji bi trebao biti treći Hajdukov pomoćni travnjak, Krešić smatra da netko taj projekt svjesno minira, a za suradnju s Primorcem kazao je kako je to "štetan ugovor za Hajduk".

- Mene zanima sport, a ne spletkaranje i politikanstvo, po tom sam kriteriju sam odabirao ljude oko sebe. Jedini cilj bio mi je europski Hajduk. A ovdje ga vodi ulica, vodi ga strah čelnika od ulice, od pojedinaca iz udruge Naš Hajduk i Torcide - jasno je .

Priznao je i svoje greške. Jedna od najvećih je bila kada se povukao od prve momčadi nakon svađe s Krstičevićem.

- Napravio sam grešaka, to je sigurno, ali napravio sam ih radeći, a ne pričajući. Jedna od najvećih grešaka je što sam prihvatio i povukao se u tišini u trenutku kad je izrežiran sukob trenera i mene. Ja nisam bio u sukobu, nisam podigao glas, već sam samo dao svoje mišljenje. Tada me predsjednik NO Paladino molio da ne istupam u javnost, da će se sve riješiti. Ali, stalno je bilo nešto, Krstičević u bolnici, pa prva utakmica, pa Dinamo, pa kup... Čekao sam da se riješi situacija, ali ništa. Kada su se dogodile psovke predsjedniku kluba i sportskom direktoru Krstičević je morao otići. Nema tu, da je Beceknbauer bio trener morao je otići. Da bih sačuvao mirnoću kluba ja sam šutio, nisam ni mogao zamisliti da ovi profesori, liječnici i ostali u NO-u ne shvaćaju da je to i njihovo rušenje - kazao je Krešić.

Pohvalio je samo jednog čovjeka u Hajduku. Koji je također smijenjen.

- Osobu kakav je Fredi Fiorentini nisam ni u Španjolskoj susreo, njegovo nogometno znanje je impresivno. Hvala mu na svemu što je napravio u klubu - rekao je Krešić.

Najavio je da je ovo najvjerojatnije njegov zbogom Hajduku, s ovim ljudima sigurno više nikada ne želi raditi. Otišao je i prije pet godina.

- Tada mi je rečeno da se sjetim što se dogodilo Bonačiću, da se i meni slično ne bi dogodilo. A znate što je bilo Bonačiću, on je snažan, a da sam ja napadnut tko zna što bi bilo. Čim mi je to rečeno slijedećeg jutra sam otišao iz Splita - zaključio je Krešić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije