Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FAVORIT HAMILTON

Kreće nova sezona Formule 1, evo gdje možete gledati VN Austrije

Lewis Hamilton
Foto: DPA/Pixsell
1/3
05.07.2020.
u 09:22

Pripremamo se na najbolji mogući način za ono što će biti najteža sezona koju su imali u formuli 1 – rekao je Hamilton za Sky Sports. Njemu će najveći konkurent ponovno biti Nijemac Sebastian Vettel, koji krajem ove sezone napušta Ferrari i želi otići zapamćen

Umjesto u Melbourneu 15. ožujka, sezona formule 1 počinje ove nedjelje u Austriji (15.10 sati, Arenasport 2). Pandemija koronavirusa odgodila ju je na gotovo četiri mjeseca, a na prvoj utrci na stazi u Spielbergu neće biti navijača. Utrka će se održati uz stroge zdravstvene i sigurnosne mjere. Štoviše, na koronavirus testirana su ukupno 4032 vozača, članova timova i ostalih zaposlenika i nitko nije pozitivan. Osim toga na stazi i izvan nje neće biti druženja, a vozači će novinarske konferencije održati putem videolinka.

Ovo je sezona u kojoj Britanac Lewis Hamilton u svom Mercedesu brani titulu i pokušat će osvojiti sedmi naslov svjetskog prvaka, čime bi se izjednačio s rekorderom Michaelom Schumacherom.

– Pripremamo se na najbolji mogući način za ono što će biti najteža sezona koju su imali u formuli 1 – rekao je Hamilton za Sky Sports. Njemu će najveći konkurent ponovno biti Nijemac Sebastian Vettel, koji krajem ove sezone napušta Ferrari i želi otići zapamćen.

Na prva tri treninga uoči utrke najbrži je bio Lewis Hamilton, a onda se na kvalifikacijama dogodilo malo iznenađenje pa je pobijedio njegov momčadski kolega Valterri Bottas koji će tako startati prvi. Veliko razočaranje bio je Ferrari. Sebastian Vettel osvojio je tek 11. startnu poziciju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije