Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINANCIJSKI PROBLEMI

Kreće li privatizacija HNK Cibalije? Javio se Austrijanac koji ima klub i akademiju u Keniji

Foto: Facebook: HNK Cibalia Vinkovci
1/3
25.01.2023.
u 17:09

- Očekivani daljnji tijek radnje bio bi natječaj za prodaju dionica Grada Vinkovaca koji ćemo raspisati u što kraćem vremenskom roku u sljedećih mjesec dana. O tome će raspravljati Povjerenstvo za iznalaženje strateškog partnera u HNK Cibalia - rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

HNK Cibalia, koja se natječe u 1.HNL, već godinama unazad nalazi se u teškoj financijskoj situaciji koja je sprječava da se vrati u elitno društvo hrvatskog nogometa. Tijekom proteklih godina bilo je više najava o mogućoj privatizaciji kluba ali do toga, iz raznih razloga, do sada nije došlo.

Posljednjih dana u Vinkovcima se pomovno govori o mogućnosti da HNK Cibalia konačno dobije vlasnika koji će brinuti o tom vinkovačkom nogometnom ponosu na pravi način, investirajući u klub i brinući o njegovoj dobrobiti i napretku. Navodno kako je riječ o Eduardu Brunneru iz Austrije koji je vlasnik poslovne grupacije "Team One Invest Consulting Group Ltd.", a koja je poslovima vezana uz Keniju gdje ima u vlasništvu nogometni klub i nogometnu akademiju. Tim povodom oglasio se i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić koji je rekao kako je potencijalni investitor djelovao ozbiljno i s vizijom.

- Uputili smo ga u daljnju proceduru koja je definirana od strane Gradskog vijeća Vinkovaca. Očekivani daljnji tijek radnje bio bi natječaj za prodaju dionica Grada Vinkovaca koji ćemo raspisati u što kraćem vremenskom roku u sljedećih mjesec dana. O tome će raspravljati Povjerenstvo za iznalaženje strateškog partnera u HNK Cibalia koje ću izvijestiti o iskazanom interesu koji se pojavio, kao i vijećnike na prvoj sljedećoj sjednici Gradskog vijeća. Želim da javnost bude upućena u priču – rekao je Bosančić.

Komentara 1

PO
Poletarac101
18:57 25.01.2023.

Pa taj iz Kenije nek si traži igrače u Zambiji(ima ih 8 do sad)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije