Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gorica dočekuje Inter

Kreće lanjski hit: Ciljamo prva četiri mjesta!

HNK Gorica
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/3
19.07.2019.
u 16:48

Nogomet je postao biznis, moraš svake sezone dizati letvicu - naglasio je predsjednik Gorice Nenad Črnko

Kakva će ove sezone biti Gorica, hit lanjskog prvenstva? To se uoči premijere protiv zaprešićkog Intera (subota, 21 sat) pitaju ne samo njeni navijači, već i neutralni ljubitelji HNL-a.

U najavi sezone istrčali su u punom borbenom sastavu – predsjednik Nenad Črnko, sportski direktor Mindaugas Nikoličius, trener Sergej Jakirović i vratar Kristijan Kahlina. Novi kapetan umjesto umirovljenog Čagalja dao je uvodnu riječ.

- Dobro smo se pripremili, želimo nastavak onih igara s kraja proljeća i da ovo prvenstvo obilježi naš izrazito domaćinski teren.
Dakle, ne u smislu da su Goričani darežljivi domaćini, već obrnuto. Trenera Jakirovića brine izostanak čak šestorice važnih igrača u 1. kolu (uključujući i četvoricu ponajboljih - Suk, Miya, Zwolinski, Lovrić).

- Već za sljedeću utakmicu vraćaju se trojica. Kad smo kompletni, ne bojim se nikoga. Prvi cilj je skupljati i skupljati bodove da smo mirni za ostanak, a onda sve ostalo. Znamo da sada i peto mjesto nosi Europu, što bih odmah potpisao.

Jako je bitno da nam je 85% kadra iz prošle sezone ostalo jer se znaju automatizmi u igri, a naravno da želimo još tri, četiri ili pet igrača koji bi dodatno zaoštrili konkurenciju.

U stilu Keka zagrmio je kad smo spomenuli da nerijetko novim prvoligašima druga sezona bude krizna.

- Ako je nekog sportaša potrebno dodatno motivirati i nije zadovoljan što igra HNL, onda najbolje da se odmah javi i odustane, ode kući! I da traži ispisnicu. Osobno mi je druga sezona još veći izazov jer u prvoj nismo imali što izgubiti. Sad će se svi paliti
na nas.

Direktor Nikoličius otkrio je da se radi na dovođenju trojice ofenzivnih igrača do kraja prijelaznog roka.

-  Krilo, razigravač i napadač. Sreća je što u odnosu na neke druge u Hrvatskoj možemo raditi u miru. Želimo prije svega igrače koji će raditi razliku, donijeti kvalitetu, koji mogu driblati i šutirati. Kako prijelazni rok odmiče tako cijene padaju i nama šanse rastu jer neki koje želimo još čekaju veće klubove. To je realnost.

I za kraj – najvažniji čovjek kluba, Nenad Črnko.

- Želimo rasti i dalje, infrastrukturno i rezultatski. Uložili smo dosta u rekonstrukciju VIP prostora, do kraja sezone će i cijela istočna tribina imati sjedalice, cilj nam je još veća posjeta nego lanjska koja je već bila iznenađujuća.

Ambicije? Želimo biti među prva četiri! Nogomet je postao biznis, moraš svake sezone dizati letvicu, ne vidim smisla da kažemo „ma može i borba za osmo mjesto“. Proračunski smo stabilni, a kako nam je plan da u HNL-u trajemo dugo, dugo, budite sigurni da nećemo sve spiskati na ovu sezonu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije