Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najstariji međunarodni turnir u Hrvatskoj

Kreće Istarska rivijera, Nikola Bašić pridružio se sedmorici u glavnom ždrijebu Poreča

'Istarska rivijera, Dječji dan u Rovinju'
'Photoshop'
07.03.2023.
u 16:54

Mnogi uspješni tenisači su upravo na Istarskoj Rivijeri osvajali svoje prve ATP bodove, a među njima i Goran Ivanišević, jedno od najpoznatijih imena ovog sporta u Hrvatskoj. Tu je također bio i poznati srpski tenisač Slobodan Boba Živojinović koji je čak sedam puta odnosio naslov pobjednika ovog turnira. A nastupali su i Ivan Ljubičić, Thomas Muster, Petr Korda i mnogi drugi

U Poreču je otvorena 51. Istarska rivijera, najstariji međunarodni teniski turnir na tlu Hrvatske. Na njemu će ove godine nastupiti više od 150 igrača iz 34 zemlje svijeta, a na prvom turniru u Poreču (igrat će se još i u Rovinju i Opatiji) zaigrat će i osam hrvatskih igrača: Dino Prižmić, Luka Mikrut, Ivan Šodan, Matej Dodig, Duje Markovina, Mateo Martinović, Domagoj Bilješko i Nikola Bašić, koji je jedini došao iz kvalifikacija.

Upravo je 17-godišnji Dino Prižmić, ovogodišnji prvi nositelj u Poreču, svoje prve ATP bodove osvojio na Istarskoj rivijeri. Prije dvije godine u parovima, a lani i u pojedinačnoj konkurenciji.

- Prošle smo godine proslavili 50 godina turnira, a s ovogodišnjim 51. izdanjem Istarske Rivijere ulazimo u sljedećih 50 godina. Veliko mi je zadovoljstvo ponoviti da je ovaj projekt suorganizacija Grada Poreča, Turističke zajednice grada Poreča, Turističke zajednice općine Tar Vabriga, Valamar Riviere i TK Top Spina. Svi zajedno stvaramo jako lijepe uvjete za naše goste, tenisače koji u ovo rano proljetno doba igraju prve mečeve na otvorenom - kazao je na otvorenju direktor turnira Branimir Horvat.

A Loris Peršurić, gradonačelnik grada Poreča, pridodao je:

-  Poznati smo kao turistički, ali i sportski grad jer smo kroz prethodne godine spojili turizam i sport, uz suradnju javnog i privatnog sektora što donosi dobrobit našem gradu, ali i našem gospodarstvu. Možemo reći da Poreč ima dobru sportsku infrastrukturu te smo ponosni da ugošćujemo razne međunarodne manifestacije u mnogim sportovima od kojih mnogi oživljavaju zimske mjesece. Jedna od njih je i Istarska Rivijera koja, s obzirom na dugu tradiciju održavanja u Poreču, te s obzirom na to da nam se iz godine u godinu vraća, na neki način govori da smo dobri domaćini.

Mnogi uspješni tenisači su upravo na Istarskoj Rivijeri osvajali svoje prve ATP bodove, a među njima i Goran Ivanišević, jedno od najpoznatijih imena ovog sporta u Hrvatskoj. Tu je također bio i poznati srpski tenisač Slobodan Boba Živojinović koji je čak sedam godina odnosio naslov pobjednika ovog turnira. Bili su tu i Ivan Ljubičić, Thomas Muster, Petr Korda i mnogi drugi koji su svoje prve profesionalne korake napravili na Istarskoj rivijeri.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije