Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stare veze

Kranjčar: Žao mi je zbog potonuća Portsmoutha

Niko Kranjčar
Reuters
09.04.2010.
u 20:42

Hrvatski nogometni reprezentativac Niko Kranjčar, član londonskog Tottenhama, izjavljuje da mu je jako žao zbog financijskog kolapsa njegovog bivšeg kluba Portsmoutha.

Portsmouth je krajem veljače proglasio tečaj, čime je praktički zapečatio svoju sudbinu i u rezultatskom smislu. Naime, proglašavanjem stečaja je klub automatski izgubio i devet bodova u Premiershipu, a budući da je i prije stečaja bio posljednji na ljestvici, postalo je jasno da im nema spasa od napuštanja prvoligaškog društva ove sezone. Neposredno prije proglašavanja stečaja, špekuliralo se da je klub dužan oko 70 milijuna funti…

Niko Kranjčar, koji je ove sezone stigao u Tottenham iz Portsmoutha, uoči nedjeljne polufinalne utakmice FA Cupa na Wembleyju između svog aktualnog i bivšeg kluba, javno je izrazio žal što su kola kluba s Fratton Parka krenula nizbrdo.

Krajem prošlog mjeseca su se Tottenham i Portsmouth sastali u Premiershipu na White Hart Laneu, a domaćin je slavio 2-0 golovima Kranjčara i Petera Croucha, dvojice bivših ''mornara''. I dok je Crouch uoči novog, nedjeljnog dvoboja u FA Cupu poručio da ''kontingent Tottenhamovih ljudi koji su ranije bili u Portsmouthu neće pokazati nikakav sentiment prema svom bivšem klubu'', Kranjčarove izjave sugeriraju ipak suprotno.

Uostalom, kada je nedavno u prvenstvu zabio Portsmouthu, 25-godišnji hrvatski reprezentativac nije želio slaviti taj gol…

- Iz poštovanja prema Portsmouthu i njegovim navijačima nisam želio slaviti gol. Nitko od nas iz Tottenhama tko je igrao ili radio u Portsmouthu nije sretan zbog trenutne situacije tamo. Tužno je vidjeti što se zbiva u Portsmouthu. Ja im želim sve najbolje – veli Niko.

- Dok sam igrao za Portsmouth, bili smo u gornjem dijelu ljestvice, osvojili smo FA Cup, igrali smo na europskoj sceni. Nismo niti slutili da će vlasnici, ili tkogod već, potrošiti više novca nego su mogućnosti dopuštale. Proveli smo dobro vrijeme u dvije ili tri sezone u Portsmouthu. No, prošlog ljeta su se pojavili prvi znakovi nestabilnosti, kada vlasnik zbog dugova nije želio ulagati u momčad. A s promjenom vlasnika tijekom sezone nije stigla nikakva pozitivna promjena – nastavio je Kranjčar.

- Šteta što je sve ovako završilo, jer je Portsmouth imao odlične nogometaše, a ima i prave navijače. Kada se sjetite momčadi koja je osvojila FA Cup, mnogi od nas sada igramo u velikim klubovima kao što su Tottenham, Liverpool ili Inter. Ondašnja je momčad Portsmoutha imala kvalitetu za konstantno nastupanje u europskim natjecanjima – tvrdi Kranjčar, te zaključuje:

- Teško je izgraditi dobru momčad, a očito ju je još teže zadržati. Nažalost, Portsmouth nije imao sredstava da bi u tome uspio. Bez novaca u današnjem nogometu ne možete ostvariti visoke ciljeve. Ako želite kupovati igrače, morate imati novac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije