Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIERSHIP

Kranjčar zabio dva gola Cityju! (video)

Niko Kranjčar
Reuters
16.12.2009.
u 23:17

Chelsea, Liverpool i Tottenham ubilježili su pobjede u dvobojima 17. kola Premiershipa u srijedu, dok je Arsenal osvojio samo jedan bod.

Tottenham je na White Hart Laneu igrački i rezultatski deklasirao Manchester City, bilo je 3:0, a apsolutni junak Spursa bio je Niko Kranjčar, ne samo zbog dva pogotka, već i zbog izvrsne igre svih 90 minuta!

Kranjčar je bio motor svoje momčadi u ovoj utakmici, playmaker u pravom smislu riječi, mnoge dobre akcije Tottenhama, koji je apsolutno nadigrao City, potekle su baš od njega, a uz to je stigao i zabiti dva gola.

Prvi od njih u 37. minuti, kada je sam i pokrenuo akciju i proigrao Lennona, koji je s desne strane centaršutom tražio glavu Petera Croucha, no, lopta se odbila od Irelanda, a onda ju je Kranjčar iz blizine utrpao u mrežu.

 

Defoe je u 54. minuti povećao vodstvo domaćina na 2:0, a u trećoj minuti sudačkog dodatka je Kranjčar fenomenalnom akcijom okrunio veliku večer i poentirao iz solo akcije. Primio je loptu kratko izvedenu iz kornera s desne strane, potom ju je paralelno uz gol-aut crtu gurnuo pored Adebayora, sjurio se prema Givenu i svladao ga snažnim prizenmim udarcem. Upisao je tako treći i četvrti prvenstveni pogodak ove sezone u dresu Tottenhama.

Kranjčar je, baš kao i Vedran Ćorluka, odigrao svih 90 minuta za Tottenham, dok je Luka Modrić cijelu utakmicu odgledao s klupe za pričuve.

Chelsea je na Stamford Bridgeu teško svladao Portsmouth 2:1. Domaćin je poveo u 23. minuti pogotkom Nicolasa Anelke, njegovim petim ove sezone u prvenstvu. Međutim, gosti su 51. minuti izjednačili preko Piquionnea. Ipak, domaćin je osigurao sva tri boda u 79. minuti.

Wilson je sasvim nepotrebno oborio Ivanovića u kaznenom prostoru, a Lampard je bio siguran realizator s bijele točke. Chelsea je u prvoj minuti sudačke nadoknade lako mogao podebljati pobjedu, ali je Fabio Borini iskosa s lijeve strane promašio prazan gol! Chelsea je ovom pobjedom opet pobjegao Manchester Unitedu na tri boda odstojanja na vrhu ljestvice.

Arsenal je na gostovanju kod Burnleyja odigrao tek 1:1, iako je poveo već u 7. minuti pogotkom Fabregasa. No, Alexander je u 28. minuti iz penala postavio konačnih 1:1. Hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva ušao je u igru u momčadi Arsenala u 64. minuti umjesto Walcotta.

Liverpool je na Anfieldu pobijedio Wigan s 2:1. Pogotke za ''redse'' postigli su David Ngog u 9. i Fernando Torres u 79. minuti, dok je strijelac za goste bio Charles N'Zogbia u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Premiership, 17. kolo (srijeda):

Tottenham - Manchester City 3:0 (Kranjčar 37, 90+3, Defoe 54)

Burnley - Arsenal 1:1 (Alexander 28-11 m / Fabregas 7)

Chelsea - Portsmouth 2:1 (Anelka 23, Lampard 79 -11 m / Piquionne 51)

Liverpool - Wigan 2:1 (N'gog 9, Torres 79 / N'Zogbia 90+2)

Komentara 4

VU
Vuk7
10:02 17.12.2009.

Onaj paametnjakovic sto prica da se ne mozemo porediti sa vama u fudbalu...Pa Srbija je uspesnija u fudbalu od vas imamo vise medalja...2 srebara na prvenstvu evrope,1 bronzu,zvezda prvak sveta i osvajac lige sampiona!O cvemu mi pricamo?

IN
inspektor
00:19 17.12.2009.

Tottenham - Manchester United 3-0 (Kranjčar 37, 90+3, Defoe 54) CITY a ne united glupavi novinaru

NL
NLF
06:10 17.12.2009.

Ma na RTL-u i njihovom teletextu su naši plivači osvojili medalju na 4x50 leđno. Zamisli izmjene na leđnom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije