Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIKAD BOLJI NIKO

Kranjčar: JAR si nikad neću oprostiti

Niko Kranjčar
Saša Zinaja
02.12.2009.
u 20:50

Navijači Tottenhama skladaju mu pjesme, novinari su ga proglasili superkupnjom Harryja Redknappa, boljom čak i od Luke Modrića, a Niko Kranjčar je jučer ujutro, javivši se prije jutarnjeg treninga, bio skroman, kao i uvijek.

– Zdrav sam, igram dobro, sretan sam. Kako sam se u životu naviknuo na brojne novinarske kritike, tako doživljavam i pohvale. Mislim da sam uravnotežen, ne može me opiti euforija.

Neki kažu da ste bolji od Modrića, a još niste ni igrali zajedno, je li moguće da dijelite i minutažu?

– To morate pitati trenera. Modrić je veliki igrač, vjerujem da za obojicu ima mjesta. I Luku ne doživljavam kao konkurenta.

Igrate li trenutno najbolje dosad?

– Sigurno, iako sam odlično igrao i kad sam bio u Portsmouthu. Sada sam zreliji, a tjelesno nikad nisam bio bolji.

Mogu li Spursi u ovom ipak nešto slabijem Premiershipu doći do Lige prvaka?

– Ne bih se složio da je prvenstvo slabije nego prije. Istina je, Manchester i Liverpool nisu jaki kao lani, neki su igrači napustili Premiership, ali u igri se ne osjeti razlika. Tjelesno je sve teže i brže. A Tottenham vrvi klasnim igračima i može biti među četiri, a možda i među tri najbolja.

Tko će biti najbolji?

– Glasujem za Chelsea, no treba vidjeti koliko će im nedostajati Drogba kad u siječnju bude na Afričkom kupu nacija. Chelsea je dobro složena momčad, ima iskusnog i dobrog trenera i prvi je favorit.

Polako zacjeljuju rane nakon što Hrvatska nije izborila nastup na SP-u 2010?

– Tuga je i dalje velika, nikada se s time nećemo moći pomiriti. Imamo momčad koja uvijek mora igrati na velikim natjecanjima, a u JAR-u ima više slabijih momčadi.

Ali, sami smo si krivi?

– Istina je, i od toga ne možemo pobjeći. No, imali smo puno nesreća, teških ozljeda.

Nismo izdali izbornika

Ali ste puno toga upropastili svojim ponašanjem (slučaj Funtana).

– To je predimenzionirano, iako se neke stvari nisu smjele dogoditi. Ali, najviše mi je zasmetalo što ste pisali da nismo više željni uspjeha, da smo izdali izbornika. A svi mi za Hrvatsku igramo iz srca!

Svi bivši izbornici, uključujući i vašeg oca Zlatka, nakon neuspjeha dobili su otkaz. Je li Bilić morao otići?

– Nije dvojbeno da Slaven, kao i mi, snosi odgovornost, s time da je njegova zapovjedna. Od te istine nitko ne bježi, a drago mi je da je Bilić ostao. To je pobjeda razuma, ne trebamo uvijek sve srušiti. Igrači su uz njega, a to je najvrednije.

Otac i nogometni uzor Zlatko danas je trener Persepolisa iz Teherana. Imao je tijekom posljednjih godina ozbiljnih problema s alkoholom.

– O tome nikada nisam govorio, to je dio naše obiteljske intime. No, tata, s kojim se čujem stalno, osjeća se odlično, dobro mu je u Iranu. Kao trener je sada potpuno sazrio i siguran sam da će tek sada dokazati da je veliki strateg.

Primijetili smo da sve više pratite modu, često mijenjate frizuru, trošite li mnogo na odjeću?

– Ha-ha, na to vam pitanje ne želim odgovoriti. Volim kupiti nešto što mi se sviđa, pritom cijena doista nije bitna, no ne trošim puno. Kada sam bio mlađi, u pravilu sam uvijek imao kraću kosu. Posljednjih godina puštam kosu, a to mi je donosilo i sreću, kao da mi daje snagu.

Komentara 4

OB
-obrisani-
00:04 03.12.2009.

Cico u Iranu ne smije piti alkohol,zato je i otišao tamo..

OB
-obrisani-
20:57 02.12.2009.

Nemoj se Niko sekirati. Ako neznaš i ne možeš onda ti nema mjesta na SP 2010.

DO
domingo1981
21:27 02.12.2009.

Opet ovaj patriot... Sta te muci? Sta ti nije jasno? Ti nisi patriot nego izdajica. Jadnik. Ogorceni tip potentnim problemima... Hajde ti na index.yu ostaviti svoje duhovite izjave molimte. Ili probaj muziti vlastitu prostatu... Mozda ti bude pomoglo da se opustis..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije