Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Nogomet

Kranjčar: Hajduk mi odgovara po svemu

27. listopada 2008. u 16:26 2 prikaza
cico2-txt.jpg
Foto: import

Jednom visokopozicioniranom Hajdukovu čelniku dao sam broj mobitela Cice Kranjčara. Ništa nije kazao, nisam pitao zašto. A onda je oko 13 sati samo rekao:
- Hvala na broju, koristit će nam.

Nema žurbe
Bivši izbornik Zlatko Kranjčar prvi je kandidat za Hajdukova trenera. No, to ne znači i da će biti izabran. Odvjetnički precizan, Hajdukov predsjednik Mate Peroš neće žuriti.

Kad u nedjelju navečer, u prvom naletu nakon Vučevićeve ostavke, nije izabrao Ivu Šuška, potom je odlučio da mu nekoliko dana ništa neće značiti. Šušak je u prvi tren imao bolju startnu poziciju, ali Kranjčar se, kako su sati odmicali, promaknuo u broj jedan.

Torba je spremna
- Ma, gledajte, trenerove torbe moraju uvijek biti spremne. A Hajduk je klub koji se ne odbija. Veliki klub, koji mi odogovara po svemu, ali i ja njemu. No, moram biti iskren i reći da još nisam primio poziv iz Splita - govorio je jučer Kranjčar.

Dvojbi nema, Kranjčar se sviđa predsjedniku Perošu, zajedno s bogatim ulagačima popričat će o trofejnom treneru, koji je s velikim uspjehom, najuvjerljivije u povijesti, Hrvatsku odveo na Svjetsko prvenstvo 2006. godine.

Dok se Hrvatskom širila informacija o Kranjčarovu dolasku u Hajduk, iz Portsmoutha se javio i Kranjčarov sin Niko. Vozeći se prema Londonu, složio se da bi njegov tata Zlatko bio dobro rješenje za Hajduk.

- Je li to već službeno ili se samo priča? - raspitivao se Niko.
- U utorak ili četvrtak moglo bi postati službeno - odgovorili smo mu.

Bit će zanimljivo dođe li Kranjčar u Hajduk. Još jedan Kranjčar u Splitu. Dvije Dinamove ikone, dva kapetana, ponajbolja igrača svih vremena, u samo četiri godine u Splitu. E, to je priča u koju bi prije nekog vremena malotko mogao povjerovati.

Naravno, Kranjčar ima tek status prvog izbora. I ako je o čemu razgovarao, bilo je to neformalno. Peroš će sa suradnicima, ali i dioničarima, staviti na stol sve pluseve i minuse. I tek potom odlučiti. A u konkurenciji su, uz Kranjčara, još Ivo Šušak i Kruno Jurčić.

Zoran Vulić se u prvim minutama Vučevićeve ostavke nametao kao kandidat, ali brzo je otpao iz utrke. Njega, naime, vodstvo kluba baš i ne voli i zbog toga nije bio u ozbiljnijim kombinacijama.

Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
Slasni zalogaji
Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima