Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolji strijelac 1. HNL

Kramarić: Ne dolazim 
po osvetu, ali proslavio bih gol Dinamu

06.10.2013., stadion u Maksimiru, Zagreb - MAXtv 1. HNL, 12. kolo, GNK Dinamo - HNK Rijeka.Andrej Kramaric .Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
03.12.2014.
u 15:45

Prava utakmica: 
Želimo dobiti i učiniti prvenstvo zanimljivijim, kaže riječki golgeter

Davno su prošla vremena kada je u Zagrebu za neku Dinamovu utakmicu vladala nogometna groznica. Burnu reakciju navijača znali su izazvati tek povratci u Maksimir bivših Dinamovih zvijezda u suparničkim dresovima, poput Nike Kranjčara, zbog kojega je na derbi Dinamo – Hajduk u jesen 2005. nahrupilo čak 35.000 gledatelja.

Umjetnik iz Šubićeve

Toliko ih je bilo i dvije godine poslije na spektakularnom oproštaju Eduarda, koji je maksimirsku publiku počastio hat-trickom protiv Hajduka.

Sedam godina poslije, u Maksimir se vraća još jedan umjetnik, genijalac iz Šubićeve, još jedan purger kojega se Dinamo odrekao. Ali, danas nam je nogomet na "crnoj listi", a ni majstori u Zagrebu više nisu na cijeni. Uspjeh će biti skupi li se u subotu i deset tisuća ljudi...

"Dolazite li kao osvetnik?" pitamo Andreja Kramarića, dečka kojemu maksimirski istok još uvijek iskreno plješće.

– Nema osvete. Dinamo je za mene odavno završena priča na koju se ne želim vraćati. I pitate li me bih li slavio gol protiv Dinama, odgovor je – da! To je za mene pogodak koji me veseli kao i svaki drugi, ali još bi me više veselila pobjeda Rijeke – kaže Andrej.

Dinamu je zabio tri puta; dvaput u dresu Rijeke, jednom za Lokomotivu, kada je iz jedanaesterca prodao panenku i razljutio vratara Kelavu. No, ni u jednoj od tih utakmica Kramarićeva momčad nije slavila.

– Bit će prava tekma, na europskoj razini. Znam da baš nemamo dobar učinak u Maksimiru. Posebno je zabolio onaj poraz 0:4, bila je to neka čudna utakmica. Ali, poslije toga, u Kupu i Superkupu, pokazali smo da znamo s Dinamom. Svjesni svoje kvalitete, svoje forme, dolazimo u Zagreb bez ikakva straha, neopterećeni. Dolazimo učiniti prvenstvo zanimljivijim – dodaje Kramarić.

Vjerojatno sanjate gol Dinamu u Maksimiru?

– Ma uopće nisam u tom filmu, vjerujte. Igram za Rijeku, guštam u tome i samo želim da Rijeka pobjeđuje – uzvraća Andrej.

Znate li da ni vaš trener Matjaž Kek u šest dosadašnjih prvenstvenih utakmica nije uspio pobijediti Dinamo?

– Nisam znao za to. Eto, igrat ćemo u subotu i za njega, ali i za grad Rijeku, za sve naše navijače. Moj odnos s Dinamom i moji osjećaji vezani za tu utakmicu najmanje su bitni – dodaje Kramarić, koji je još u kolovozu 2009. godine, protiv Međimurja, postigao svoja prva dva pogotka za Dinamo.

Kakav niz Dinama!

Sudar Dinama i Rijeke neće biti u fokusu samo zbog Andreja Kramarića, nego i zbog trenerskog dvoboja Mamić – Kek, ali iz zbog Dinamova senzacionalnog dosega od čak 71 uzastopne utakmice bez domaćeg poraza. Posljednji put izgubili su upravo od Rijeke (1:2) 31. srpnja 2010. godine. Kakav je to izazov za Slovenca...

>>Elvis Scoria: Dinamo baš 
i nije favorit, šanse su 50:50

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije