Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pellegrino Matarazzo

Kramarić dobio novog trenera: Cimmer Juliana Nagelsmanna preuzeo klupu Hoffenheima

1899 Hoffenheim - Presentation of the new coach
Foto: Uwe Anspach/DPA
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
09.02.2023.
u 16:57

Nadaju se da će bivši strateg Stuttgarta popraviti situaciju, jer momčad na domaćem terenu nije slavila još od 10. rujna. Zadnju pobjedu ostvarili su na gostovanju sredinom listopada. Rekao je kako vidi ekipu koja je spremna.

Pellegrino Matarazzo u četvrtak je službeno predstavljen kao novi glavni trener prve momčadi njemačkog nogometnog bundesligaša Hoffenheima, u kojem je hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić jedan od najboljih igrača. Matarazzo je zamijenio Andrea Breitenreitera, koji je smijenjen u ponedjeljak, nakon uvjerljivog poraza 5-2 na gostovanju kod Bochuma u posljednjem kolu Bundeslige.

"Vidim vrlo spremnu momčad. Momčad koja zna što treba učiniti. Dobro reagiraju na sugestije i vrlo su energični na treningu", izjavio je 45-godišnji američki stručnjak na konferenciji za medije.

Bivši trener Stuttgarta, u kojem je proveo nešto manje od tri sezone, naslijedio je momčad koja se nalazi na 14. mjestu ljestvice sa 19 bodova iz isto toliko prvenstvenih utakmica i ima treću najlošiju obranu u Bundesligi sa 36 primljenih pogodaka (28-36). Inače, Matarazzo je svojevremeno na trenerskim počecima bio cimer Juliana Nagelsmanna, trenera Bayerna. 

"Nakon 19 utakmica ljestvica ne laže. Znamo gdje smo. Moramo prihvatiti ovo stanje i krenuti prema naprijed", poručio je Matarazzo koji će debitirati na klupi u subotnjem dvoboju protiv Bayera iz Leverkusena.

Hoffenheim je bez prvenstvene pobjede još od sredine listopada, a na svom stadionu nije slavio od 10. rujna.

Matarazzo je s klubom, u kojem je prije odlaska u Stuttgart proveo dvije godine na poziciji trenera kadeta i pomoćnika u prvoj momčadi, potpisao ugovor do 30. lipnja 2025.

Standings provided by Sofascore

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije