Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
te-kvon-do EP

Kraljica Lucija brani svoje dvostruko prijestolje

Ana i Lucija Zaninović
Foto: Tino Jurić/Pixsell
01.05.2014.
u 11:27

Najbolji hrvatski tekvondaši zaputili su se u Baku, na Europsko prvenstvo, s kojeg se očekuju lijepe vijesti. Uostalom, bilo ih je i s prethodnog EP-a u Manchesteru gdje je osvojeno šest medalja.

Skupljači medalja krenuli su u novu osvajačku misiju. Najbolji hrvatski tekvondaši zaputili su se u Baku, na Europsko prvenstvo, s kojeg se očekuju lijepe vijesti. Uostalom, bilo ih je i s prethodnog EP-a u Manchesteru gdje je osvojeno šest medalja. Zlato je tada osvojila Lucija Zaninović, srebrom su se okitili Ana Zaninović, Marina Sumić i Filip Grgić, a bronce su pripale Petri Matijašević i Tomislavu Karauli.

Nikad se dosad nije dogodilo da hrvatska reprezentacija na neko veliko natjecanje otputuje s predstavnicima u svih osam muških i ženskih kategorija. Tako će u Azerbajdžanu od četvrtka do nedjelje hrvatske boje braniti 16 tekvondaša među kojima se krije najmanje šest kandidata za odličja.

– Imamo četiri prekaljene cure, sestre Zaninović, Sumić i Matijašević, koje su već osvajale medalje, ali i one koje dolaze. Ušli smo u sustavnu smjenu naraštaja, jer već sada razmišljamo o Olimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju. U ženskom te-kvon-dou imamo jednu od tri najjače reprezentacije u Europi, no neću ništa prognozirati jer ovo je kontaktni sport i učas vam se dogodi peh – kaže ženski izbornik Toni Tomas.

Muški izbornik Branimir Blečić nema takav arsenal poput Tomasa, no ima dva evidentna kandidata za odličje, Filipa Grgića i Stipu Jarlonija, pa kaže:

– Grga i Stipe su nositelji u kategorijama, no pozdravljam odluku našeg Saveza da idemo s borcima u svim kategorijama jer nastupi s najjačima imaju neprocjenjivu vrijednost za razvoj boraca. Na prošlom EP-u imali smo dvije muške medalje, želimo to ponoviti.

Naši su tekvondaši na međunarodnoj pozornici tradicionalno uspješni. Otkako je Hrvatska samostalna, osvojili su 60 medalja na velikim natjecanjima – tri olimpijske, 17 svjetskih i čak 40 europskih. Među njima je i devet europskih zlata među kojima su dva Lucije Zaninović koja kao kraljica kategorije do 49 kg brani svoje prijestolje osvojeno 2010. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije