Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sandra Perković

Kraljica diska posvađala se sa sucima, pa uzela šesti dijamant i 50 tisuća eura

Hanžek
02.09.2017.
u 08:31

Jako sam sretna. Vratila sam svjetski naslov, osvojila Dijamantnu lige, sedam puta sam ove sezone bacila disk preko 70 metara – rekla je Sandra

Sandra Perković razveselila nas je još jednom na kraju sezone. U finalu Dijamantne lige u Bruxellesu osvojila je prvo mjesto hicem iz treće serije – 68,82 metara. A taj hitac uslijedio je nakon što je naša diskašica bila na začelju poslije dvije serije.

Čak se uspjela posvađati sa sucima koji joj u drugoj seriji nisu dozvolili da baca svoj disk. Ovo je Sandri šesta ukupna pobjeda na Dijamantnoj ligi, a za ukupnu pobjedu naša je atletičarka nagrađena i s 50 tisuća eura.


Puna samopouzdanja

- Svaki put kada sam nastupala na finalnom mitingu Dijamante lige sam pobijedila. I jako, jako sam sretna kako je završila još jedna uspješna sezona. Vratila sam svjetski naslov, osvojila Dijamantnu lige, sedam puta sam ove sezone bacila disk preko 70 metara – rekla je Sandra.


Nakon pobjede u Zagrebu došla je puna samopouzdanja u Bruxelles gdje su je odmorne čekale Kubanke Perez i Caballero, te Australka Stevens koje su "preskočile" zagrebački miting.


- Znala sam da me nijedna cura ne može pobijediti jer osjećam da sam u odličnoj formi. Sat vremena prije početka natjecanja počela je padati jaka kiša, pa mi je to malo omelo koncentraciju. Da je bilo lijepo vrijeme vjerujem da bi disk još jednom ove sezone išao preko 70 metara. Dala sam ponovno sve od sebe, u svakoj daljnjoj seriji trudila sam se sve jače – istaknula je Sandra.


Prvi hitac nije bilo baš dobar – 60,43 metra.

- Morala sam se naviknuti da je krug bio dosta klizak – naglasila je naša diskašica.

Jako je željela nadmašiti 31 godinu star rekord mitinga kojeg od 1986. Godine drži Bugarka Cvetanka Hristova – 69,84 metara.


- Nema veze. Bitno je da je šesti mali dijamant u mojim rukama.

Ne treba zaboraviti da se u finalu nisu računali bodovi iz prethodnih mitinga tako da je jučerašnji nastup bio kao malo svjetsko prvenstvo. Sve smo startale od nule. Opet, ja sam na krilima pobjede na Hanžeku došla do prvog mjesta. Potpuno zasluženo jer je drugoplasirana Stevens zaostala iza mene gotovo za tri metra – rekla je Sandra.
Slijedi zasluženi odmor...

Naporna sezona

- Da, sezona je bila naporna, ali jedva čekam novu sezonu, jer tek sam se počela zahuktavati i još me čeka puno posla u bacanju diska – zaključila je naša diskašica.


Osim Sandre ukupne su pobjede u Dijamantnoj ligi odnijeli Ivana Španović (dalj), Marija Lasitskene (vis), Dalilah Muhammad (400 m prepone), Hellen Obiri (5000 m), Andrius Gudzius (disk), Sergej Šubenkov (110 m prepone), Shaunae Miller-Uibo (400 m), Conseslus Kipruto (3000 m zapreke), Katerina Stefanidi (motka), Noah Lyles (200 m), Faith Kipyegon (1500 m), Nijel Amos (800 m), Christian Taylor (troskok), Elaine Thompson (100 m) i Luguelin Santos (400 m).

Komentara 29

GL
Glembay
10:27 02.09.2017.

Malo je 50.000 Eur za ovakvu promociju Hrvarske u svijetu. Sad svaki prolaznik u Parizu, Londonu, New Yorku zna gdje je Hrvatska zahvaljujući Sandri Perković koja pronosi slavu naše prekrasne zemlje širom planete. Mislim da zaslužuje još nekoliko stanova od grada Zagreba kao i novčanu nagradu Vlade RH

Avatar SINIŠA POLJAK
SINIŠA POLJAK
13:56 02.09.2017.

Dok god bude kršćanka i Hrvatica neće biti izabrana za najbolju atletičarku na svijetu.

DU
Deleted user
10:45 02.09.2017.

Imamo kraljicu predsjednicu, kraljicu sporta... još nam fali kraljica gospodarstva pa da budemo ono što bi trebali biti raj na zemlji !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije