Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ON JEDVA ČEKA

Izjava izbornika nakon velike pobjede razočarat će Slavonce

Borna Ćorić Davis kup
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/6
Autori: Matija Majdak, Hina
04.02.2018.
u 18:21

- Imao sam odličnih mečeva u Davis Cupu, ali nisam se nikad osjećao tako nadmoćno - rekao je Ćorić

Borna Ćorić s dvije pobjede u tri dana odveo je Hrvatsku u četvrtfinale Svjetske skupine Davisova kupa. Danas je pobijedio Denisa Šalopalova sa triput po 6:4 za konačnih 3:1. 

- Bio sam opušten, već sam jučer osjetio da stvarno dobro udaram loptu. Fizički sam bio dobro, ništa me nije smetalo, što je važno za moj tenis. Imao sam odličnih mečeva u Davis Cupu, ali nisam se nikad osjećao tako nadmoćno - rekao je Ćorić.

Borna Ćorić Davis kup
1/10

Pobjedom je zadovoljan bio i izbornik Željko Krajan.

- Sav stres je ostavljen jučer na terenu i bilo ga je dovoljno za ovaj vikend. Borna je pridonio tome da ga nije bilo, svojom kvalitetom. Svi smo mogli vidjeti kako se osjećao na terenu. Odigrao je fantastičan meč od početka do kraja. Ne da ti nikakvu šansu protivniku na zemlji u tri seta na servisu je nevjerojatan podatak. To ti olakšava i igru na reternu, a i u trećem setu kad nije iskoristio tri break-lopte nema toliko panike. Jednostavno vjeruješ u sebe i čekaš svoju priliku. Odličan tenis i odlična Bornina pobjeda - rekao je Krajan.

U četvrtfinalu Hrvatsku očekuje Kazahstan. Iako se Osijek pokazao sjajan domaćin tenisačima, kao domaćin sljedećeg susreta spominje se Varaždin.

- Zvučno nisu najatraktivniji protivnik po igračima, ali dokazuju da pripadaju tom Davis Cupu, već pet šest godina gotovo redovito prolaze prvo kolo. Većinom su te mečeve igrali na domaćem terenu, gdje većinom biraju brzu podlogu. Mi ćemo vjerojatno ići prema podlozi koju smo imali i u Osijeku, a koja njima najmanje odgovara - rekao je Krajan pa dodao:

- Ne vjerujem da je Varaždin konačna odluka, ali nadam se da će se dogoditi. Voditi ovako kvalitetnu ekipu je meni kao izborniku, koji je iz tog grada, ispunjenje nekakvog sna. S veseljem iščekujem sljedećih tjedan dana i tu odluku. Nadam se da će Varaždin prihvatiti domaćinstvo.

U slučaju pobjede nad Kazahstanom, naši bi tenisači u rujanskom polufinalu igrali protiv pobjednika dvoboja SAD - Belgija i ponovno bi Hrvatska bila domaćin. Sve glasnije se priča o finalu, no Krajan smiruje euforiju.

- Nismo prvi favoriti. Teško je tako nešto reći sad, a tek smo u četvrtfinalu. Tu još ima sedam ekipa i sve su kvalitetne. Mogli bi o tome možda pričati da smo prošli četvrtfinale, ali još smo predaleko od osvajanja. Opasni jesmo i sigurno nitko ne želi igrati s nama, jer imamo jako kvalitetnu ekipu, ali nazivati se favoritima bilo bi malo preuranjeno.

Komentara 7

SN
Samo naprijed
18:59 04.02.2018.

Koji j..... naslov. Ma uistinu izgleda da u Večernjem čine sve moguće da se hrvatske građane ubije u pojam. Šire nezadovoljstvo dok svi tenisači, navijači, obični građani slave. Sramota, kao da namjerno pod nečijim pritiskom uživate u širenju g..... Nadam se ćete jednog dana debelo platiti štetu koju činite Hrvatskoj.

JO
jocorluka
20:41 04.02.2018.

Postavlja se pitanje tko su Slavonci i gdje su te granice(te oblasti) i koji je to narod ili je to neka Sao Krajina,media HR žali i omalovažava uspjeh tenisača to ne postoji ngdje u svijetu nešto slično,da cnn ili The Sun pišu pozitivnije o hr tenisačima već takozvana hrvatska media.

PI
pinkec
21:30 04.02.2018.

Naslov je super imbecilski! Ali nismo mi krivi što je doping kontrola sjebala Noleta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije