Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAZAHSTANCI U VARAŽDINU

Krajan će opet pozvati Pavića

Željko Krajan Mate Pavić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
20.02.2018.
u 10:31

– Ima još vremena. Olimpijske igre su daleko, tako da se iskreno nadam kako će se u dogledno vrijeme neke stvari promijeniti i da ću nastupiti u Tokiju 2020. godine – napomenuo je Mate.

Kako se i očekivalo, Hrvatski teniski savez jučer je i službeno domaćinstvo predstojećeg četvrtfinalnog susreta Svjetske skupine Davisova kupa između Hrvatske i Kazahstana dodijelio Varaždinu. Dvoboj koji je na rasporedu od 6. do 8. travnja bit će održan u Gradskoj dvorani koja će za ovu priliku moći primiti oko 5500 gledatelja. Igrat će se, kao i u Osijeku, na zemljanoj podlozi.

Mate se nada nastupu u Tokiju

Varaždin će tako drugi put ugostiti tenisače u ovom natjecanju, 2010. Hrvatska je u istoj dvorani s 5:0 svladala Ekvador u prvom kolu Svjetske skupine. No tada je izbornik bio Goran Prpić (a reprezentaciju su predvodili Marin Čilić i Ivo Karlović). Ovaj je put kapetan Željko Krajan koji je već kazao da će mu biti iznimna čast voditi s klupe ovako jaku reprezentaciju u svom rodnom gradu.

– Nitko sretniji od mene. Bit će to ispunjenje mog dječačkog sna: da kao izbornik u svom gradu vodim tako jaku hrvatsku reprezentaciju – kazao je Krajan i prije nego što je određeno da se igra u njegovu Varaždinu.

U varaždinskoj Gradskoj vijećnici danas će i službeno biti potpisan ugovor između HTS-a i Grada Varaždina o organizaciji tog meča. Tom prigodom bit će održana i konferencija za novinare na kojoj bi trebao sudjelovati i izbornik.

Očekuje se da će Krajan iskoristiti priliku i još jednom pozvati 24-godišnjeg Matu Pavića, iza kojega su sjajni rezultati u parovima ove sezone, da se pridruži reprezentaciji. U HTS-u žele spustiti loptu na zemlju, žele dogovor, da se vidi što je eventualno “nažuljalo” mladog Splićanina i što se od toga može ispraviti, sve kako bismo u budućnosti mogli računati na najjaču reprezentaciju koju bi trebao činiti i par Ivan Dodig – Mate Pavić. Posebno stoga što njih dvojica dugoročno planiraju i na turnirima igrati skupa: u ono malo zajedničkih nastupa dosad osvojili su jedan turnir i na još dva igrali u finalu.

Očekuje se, dakle, da će Mate odustati od ultimatuma kojim je poručio da neće igrati za reprezentaciju dok je izbornik Željko Krajan. Jer ne igra za Krajana, pa ni za HTS, nego za – Hrvatsku.

Iako Matin dosadašnji stav ne daje puno nade:

– Stojim iza svojih riječi, trenutačno je situacija takva i, na žalost, mene nema u Davisovu kupu – kazao je prije 10-ak dana u intervjuu Novoj TV, kada je posljednji put govorio o tome.

No, on je ujedno i olimpijski kandidat za Tokio 2020. i jasno je iskazao želju da tamo nastupi. A mogao bi ondje do medalje i u muškim parovima (s Dodigom, primjerice), ali i u mješovitim (s Jurak, Konjuh ili Martić). No, da bi se uopće pojavio na Igrama, morao bi imati barem dva nastupa u Davisovu kupu...

– Ima još vremena. Olimpijske igre su daleko, tako da se iskreno nadam kako će se u dogledno vrijeme neke stvari promijeniti i da ću nastupiti u Tokiju 2020. godine – napomenuo je Mate.

Već smo pisali da je geneza sukoba Pavića i HTS-a čak i starija od sukoba Pavića s Krajanom. Matin otac Jakov još je 2013. izražavao nezadovoljstvo potporom koju je HTS pružao njegovu sinu. Prozivao je Davorina Prpića da “Matu zakida gdje god stigne”.

Od putovanja do loptica...

No Mate nije usamljen slučaj. I neki drugi naši tenisači i tenisačice žalili su se ili se i sad žale da ih HTS nije dovoljno podržao. Posljednja je u tom smislu govorila, u intervjuu za Večernji list, i naša mlada igračica Jana Fett. Bilo bi stoga zanimljivo da HTS objavi s koliko je novca pomogao te igrače i igračice. Koliko je, primjerice, potrošio na putovanja, njihova i njihovih trenera, koliko na terene koje su koristili pripremajući se za nastupe na turnirima, na loptice...

Možda 200 ili 300 tisuća kuna u europskim okvirima i nije neki veliki novac, ali za mnoge je Hrvate to iznos petogodišnje plaće. I zato treba biti umjeren i skroman u svojim zahtjevima. Što ne znači da se HTS ne može prozivati ako, eventualno, loše radi, ali argumentirano. Ucjene i ultimatumi nisu pravi put... 

Sljedeći tjedan mogli bismo imati čak petoricu tenisača u Top 60

Osim Mate Pavića i njegovih velikih uspjeha, i drugi su hrvatski tenisači pokazali da im igranje u parovima leži. Tako bi se moglo dogoditi da sljedeći tjedan imamo čak petoricu tenisača među prvih 60. Pavić je najbolji i ovaj tjedan zauzima 5. mjesto na listi igrača parova, Ivan Dodig je 12. (polako se uigrava s novim partnerom Ramom), Nikola Mektić je 33., Franko Škugor 39., a među 60 mogao bi i Antonio Šančić, koji je u ovom trenutku 62. Prvoj stotini ozbiljno se približavaju i braća Draganja – Marin i Tomislav. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije