Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na Brdu ukazanja

Kovačić: Uvijek 
mi je u Međugorju lijepo, u njemu se duhovno obnovim

Mateo Kovačić, Međugorje
Foto: Marijan Sivrić
1/2
30.07.2015.
u 18:45

U talijanskom prvenstvu Inter će se, po Kovačićevim riječima, boriti za vrh, odnosno za neko od prva tri mjesta.

- Uvijek mi je lijepo u Međugorju i u njega ću dolaziti cijeli život. Tu se pomolim. I uvijek mi bude lijepo prije početka sezone.

Svake godine u ljeto međugorsko mjesto molitve posjeti napadač Intera, bivši dinamovac Mateo Kovačić. Tako je bilo i danas. Nogometaš Intera s djevojkom Izabel posjetio je Međugorje i s njom sudjelovao u molitvi na Brdu ukazanja i u crkvi sv. Jakova. Dva je puta u Međugorje dolazio dok je bio u Dinamu, dva je puta bio otkad je u Interu, a i prije nego što je obukao plavi dres bio je sa svojom obitelji više puta u Međugorju. Kako nam je kazao, u to mjesto mira i molitve dolazi od sedme godine.

Došao radi sebe

– U Međugorju mi je uvijek lijepo, u njemu se duhovno obnovim... I dolazit ću cijeli život. Tu se pomolim, duhovno okrijepim i uvijek mi bude lijepo prije početka sezone. Puno mi znači što dođem u Međugorje i u njemu se pomolim. I ne trebam uvijek isticati to da sam došao ovdje zbog sebe, a ne zbog drugih ljudi – rekao je Mateo Kovačić.

Rekli smo mu da Inter s Brozovićem, Perišićem i njime može i na sam vrh jake talijanske lige. Ali nam je Mateo odmah kazao da Perišić još nije potpisao ugovor.

– Brozović je već dulje u klubu, tako da za sada nema prinova. Ali mi radimo svoj posao i nadamo se da ćemo napraviti nešto veliko ove sezone. No, u Međugorje nisam došao razgovarati o nogometu.

Kovačić je igrač Intera i trener mu je Roberto Mancini koji je više puta posjetio Međugorje i također je vjernik, a u djetinjstvu je u crkvi bio ministrant, kao i Kovačić. Vjera ih duboko veže. Obojica prije utakmice provedu izvjesno vrijeme u molitvi.

– Svatko ima svoj način pripremanja – dodao je Kovačić.

U talijanskom prvenstvu Inter će se, po Kovačićevim riječima, boriti za vrh, odnosno za neko od prva tri mjesta. Inače, Mateo i Izabel bili su odsjeli u poznatom hotelu "Villa Regina" kod svojih prijatelja braće Jure i Marija Vasilja.

Ponovno će se vratiti

Tijekom jednodnevnog boravka susreo se s direktorom Jurom Vasiljem i Dinamovim duhovnikom fra Karlom Lovrićem s kojima je razgovarao o stanju u Interu i hrvatskom nogometu. Ni ovaj put Mateo nije zaboravio naglasiti da je vjernik te da za sve svoje uspjehe zahvaljuje Bogu i Majci Božjoj. Iz Međugorja je otputovao na susret s prijateljima u Mostar, a odande u Zagreb. Iz Zagreba žuri na pripreme u Italiju. U Međugorje će opet doći kad mu to obveze dopuste.

>>Pogledajte poteze kojima je Mateo Kovačić oduševio u utakmici s Realom

Komentara 8

DU
Deleted user
18:51 30.07.2015.

Majstor.

KR
krusty
21:02 30.07.2015.

Novinarcicu, ne razumijem!? "No, u Međugorje nisam došao razgovarati o nogometu." "Tijekom jednodnevnog boravka susreo se s direktorom Jurom Vasiljem i Dinamovim duhovnikom fra Karlom Lovrićem s kojima je razgovarao o stanju u Interu i hrvatskom nogometu."

Avatar Jana
Jana
22:36 30.07.2015.

Susreo se sa direktorom Jurom Vasiljem. Tko je taj Jure Vasilj i koga briga za njega tj kakve veze ima on sa člankom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije