Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POHVALE ZA MATEA

Kovačić odigrao kraljevski: Oborio vlastiti rekord!

Mateo Kovačić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
21.02.2018.
u 23:45

Nakon dugo vremena priliku je dobio od prve minute, najviše zahvaljujući ozljedama Modrića i Kroosa, te je cijelosti dokazao Zidaneu da je za ozlijeđeni dvojac - dostojna zamjena!

Mateo Kovačić napokon je odigrao jednu pravu utakmicu za Real koji je u Leganesu došao do 3:1 pobjede. 

Osim što je izborio penal iz kojeg je Ramos postavio konačan rezultat, Kovačić je bio i statistički najbolji pojedinac kraljevskog kluba. Nakon dugo vremena priliku je dobio od prve minute, najviše zahvaljujući ozljedama Modrića i Kroosa, te je cijelosti dokazao Zidaneu da je za ozlijeđeni dvojac - dostojna zamjena!

Kovačić je još od kiksa protiv Messija u el clasicu bio u padu forme, no da je u u današnjoj utakmici napokon bio na najvišoj razini potvrđuje i podatak da je oborio vlastiti rekord po broju točnih dodavanja u La Ligi - imao ih je čak 88!

A još više impresionira točnost dodavanja koja iznosi nevjerojatni 96,7 posto...

Osim što se istaknuo nizom preciznih paseva kojima je Real gradio igru te je izborio penal, izravno je sudjelovao i u prethodna dva gola svoje momčadi: dodao je za Casemira koji je bio asistent prvog gola, a onda i za Lucasa koji je dodao Brazilcu za drugi gol.

Posebno ga je nahvalila ugledna španjolska Marca koja je zaključila kako je njegovo vrijeme došlo te da je uslijed ozljeda veznih igrača u idealnoj prilici nametnuti se Zidaneu. Sve upućuje na to da bi ovo mogao biti prijelomni trenutak u karijeri 23-godišnjeg veznjaka...

No, u dijametralno suprotnoj formi nalazi se Gareth Bale koji je, čini se, sve više u nemilosti francuskog trenera koji u napad radije stavlja mlađe snage - Marca Asensija i Lucasa Vazqueza.

Upravo je nakon ulaska tog dvojca Real došao do preokreta protiv PSG-a (3:1), a Asensio je bio i dvostruki strijelac u visokoj 5:3 pobjedi kod Betisa prošlog vikenda. Baleu u prilog sasvim sigurno ne ide niti činjenica da je Lucas u pobjedi kod Leganesa bio i strijelac i asistent, kao niti kasni ulazak u igru u 76. kao zamjena za Benzemu.

- Zadovoljan sam s Baleom, ali njega moramo postepeno uvoditi u igru kako bi ušao u formu - diplomatski je poručio Zidane nakon utakmice te je odbio ulaziti u daljnje polemike o mizernoj minutaži i slabom učinku velškog napadača.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije