Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATERPOLO

Kovačević: Jug je favorit jer ima utakmicu više u svom bazenu

18.07.2020.
u 11:20

Kad smo zbrojili sve bodove, stigli smo do rezultata 5,5:4,5 za Dubrovčane. Jug je favorit, barem na papiru. A kako će biti, vidjet ćemo. Ali u svakom slučaju ćemo – uživati!

Svaka čast nogometašima, ali kod njih se prvak već zna, pa je sportski šlager ovog ljeta vaterpolo i završnica doigravanja za hrvatskog prvaka. O tome će u najmanje tri, a možda i svih pet utakmica (igra se na tri pobjede), odlučivati Jug i Mladost, pa se – s obzirom na njihovu snagu i trofeje pohranjene u njihovim klupskim vitrinama – usuđujemo ustvrditi da je to jedan od najjačih finala svjetskog vaterpola. A igra se na otvorenim bazenima, pod zvijezdama, pa je zbog toga ugođaj još ljepši.

Vaterpolo uglavnom ljeti

– Ma, to je fantastično, kad bi se mene pitalo, glavni dio vaterpolske sezone uvijek bi se odvijao ljeti. Jer vaterpolo je ljetni sport, može ispuniti tu prazninu kad drugih sportova gotovo i nema, a može biti i dio turističke ponude – kaže na početku našeg razgovora profesor vaterpola Neven Kovačević, predavač na Kineziološkom fakultetu u Splitu i vanjski suradnik istovrsnog zagrebačkog fakulteta.

Finalni niz počinje večeras prvom utakmicom u Gružu, od 18.45 sati (HTV2). Jug je favorit, kreće s jedinice, ali žapci su u finalu Regionalne lige pokazali da se znaju nositi s gosparima, pa je ishod finala posve neizvjestan.

– Jug ima malu prednost, i što se tiče kvalitete i što se tiče te startne jedinice (eventualna peta utakmica, tzv. majstorica, igrala bi se u Gružu – op. a.), ali eventualni kiks na domaćem bazenu bit će teško nadoknadiv. Očekujem fantastičan vaterpolo – kaže Kovačević.

Uspoređujući snage i adute Juga i Mladosti, popularni Kova došao je do sljedećih zaključaka:– Kad su u pitanju vratari, mala prednost Marceliću, iako su obojica, i Popadić i Marcelić, jako dobri i pouzdani. Marcelić ima i reprezentativno iskustvo, a Popadić je sve iznenadio koliko je uspješno zamijenio Bijača. U finalu Regionalne lige Marcelić je zasjenio Popadića, iako je potonji bio jako dobar u polufinalu.

A braniči? Jug ima reprezentativce Macana i Benića i darovitog Žuvelu, a Mladost Kunca, Biljaku i L. Bajića.

– Tu je najveća prednost Juga. Šteta što Macan odlazi u Francusku, ali Žuvela stasava u izvrsnog braniča: brz je i izdržljiv. Dakle 2:0 za Jug.

No, sa sidrašima je drukčija priča.

– Usporedba sidraša je na strani Mladosti. Vrlić i Radu u velikoj su formi, dok Jug ima sjajnog Lončara, ali Lozina se još nije i iskazao. Dakle, 2:0 za Mladost.

Na lijevoj strani Mladost ima Bukića i Ćuka, a Jug Fatovića i Obradovića...

Garcia je i dalje najjači

– Tu je, po mom sudu, neodlučeno, i jedni i drugi su jaki. Jug ima strašnu momčadsku kontru, a Fatović ima urođeni osjećaj za protunapad, ali i Mladost je tu kvalitetna i zato 1:1.

I, na kraju, desna strana: Garcia i Merkulov protiv Miloša, Harkova i Bowena?

– Tu je prednost na strani Juga, ljevoruki Garcia je još uvijek najjači u tom društvu. Dakle 2:0 za gospare.

Kad smo zbrojili sve bodove, stigli smo do rezultata 5,5:4,5 za Dubrovčane. Jug je favorit, barem na papiru. A kako će biti, vidjet ćemo. Ali u svakom slučaju ćemo – uživati!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije