Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njemački mediji

Kovačeva pozicija u Wolfsburgu sve je slabija. Mora hitno prekinuti loš niz

DFB Cup - Round of 16 - Borussia Moenchengladbach v VfL Wolfsburg
Foto: Wolfgang Rattay/REUTERS
1/4
28.01.2024.
u 16:00

Niko Kovač je klupu njemačkog prvoligaša Wolfsburga preuzeo 2022. godine kada je stigao iz Monaca. Njemački prvoligaš nije pobijedio već više od mjesec dana, a iduća im je prilika protiv Hoffenheima u veljači

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac i trenutni trener Wolfsburga, Niko Kovač (52), proživljava poprilično izazovnu sezonu na klupi njemačkog prvoligaša. U utakmici 19. kola Bundeslige s Kolnom su odigrali neriješeno (1:1). Tako se sada nalaze na 15. mjestu ljestvice s 22 boda.

Kovačeva momčad je primila pogodak u 38. minuti. Svega dvije minute poslije rezultat je poravnao Kevin Paredes. Međutim, nisu mogli doći do preokreta te su time produljili niz bez pobjeda koji traje već četiri kola.

GALERIJA Dinamo teškom mukom do pobjede protiv Istre (1:0). Jakirović je preživio

DFB Cup - Round of 16 - Borussia Moenchengladbach v VfL Wolfsburg
1/22

Posljednju je prvenstvenu pobjedu Wolfsburg upisao 16. prosinca protiv Darmstadta (1:0). Zatim je uslijedio poraz od Bayerna (2:1) i podjela bodova s Mainzom (1:1), Heidenheimom (1:1) te Kolnom (1:1).

Najveći njemački sportski magazin, Kicker, piše kako ga ovaj slijed stavlja u sve težu poziciju, no ističu kako će imati još prilika. Prva mu se smiješi protiv Hoffenheima u nedjelju 4. veljače. Sportski direktor kluba Sebastian Schindzielorz istaknuo je kako ovu rezultatsku krizu rješavati u suradnji s Kovačem.

VEZANI ČLANCI:

Kovač je klupu njemačkog prvoligaša preuzeo 2022. godine. Transfermarkt navodi kako je do sada bio njihov strateg u 59 utakmica uz prosjek od 1.41 osvojenih bodova po susretu. Ugovor mu vrijedi do ljeta iduće godine. Kovač je do sada prikupio pozamašno trenersko iskustvo radeći u mladoj i seniorskoj hrvatskoj reprezentaciji, Eintrachtu iz Frankfurta, Bayernu i Monacu.

VIDEO Klopp objavio svoj odlazak iz Liverpoola

Komentara 1

BA
Barba56
17:34 28.01.2024.

Bez Kovaca bi bili na zadnjem mijestu , a i nije prvi put da Hrvati spasavaju Wolfsburg .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije