Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON KRITIKA

Kovačev veliki zaokret u Bayernu, predsjednik ga podržava!

Niko Kovač
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
30.11.2018.
u 17:13

- Moramo dobro odigrati u subotu. Svaki pojedinac mora dati svoj doprinos - izjavio je Kovač.

Trener Bayerna Niko Kovač odlučio je promijeniti način vođenja momčadi i smanjiti rotacije od utakmice do utakmice, nakon što je njemački prvak upao u rezultatsku krizu, a bivši izbornik i kapetan hrvatske nogometne reprezentacije se zbog toga našao na udaru čelnih ljudi kluba, poput predsjednika Ulija Hoenessa koji ga je javno kritizirao, dok je u petak dobio podršku direktora Karl-Heinza Rummeniggea

- Odlučio sam da ću imati jednu skupinu igrača od kojih će većina imati zajamčeno mjesto u početnom sastavu te druge koji će redovito participirati u utakmicama - najavio je Niko Kovač promjenu u načinu vođenja Bavaraca uoči subotnjeg ligaškog okršaja s Werderom u Bremenu.

Bivši hrvatski izbornik shvatio je da su konstantne rotacije dovele do oscilacija u igri Bayerna, što se odrazilo na rezultate njemačkog prvaka u Bundesligi u kojoj je Bayern u ovom trenutku na petom mjestu sa devet bodova zaostatka za vodećom Borussijom Dortmund.

Foto: Reuters/Pixsell

S obzirom na najavljeni zaokret u Kovačevom slaganju momčadi, za očekivati je da će u Bremenu na travnjak poslati gotovo istu početnu postavu koja je u ovotjednoj utakmici Lige prvaka na Allianz Areni s uvjerljivih 5:1 svladala lisabonsku Benficu.

- Momčad je napravila odličan posao. Vidjelo se da igraju s puno samopouzdanja - komentirao je Kovač predstavu svojih izabranika koji su kolo prije kraja grupne faze Lige prvaka osigurali Bayernu mjesto u osmini finala.

No, u njemačkom prvenstvu su Bavarci uspjeli u prošlom kolu propustiti vodstvo 3:1 protiv Fortune Duesseldorf, što im je bila četvrta uzastopna domaća ligaška utakmica u kojoj su ostali bez pobjede. Takav niz neuspjeha je neprihvatljiv za navijače i vodstvo Bayerna, što je bilo vidljivo iz medijskih istupa pojedinih čelnika. Ipak, uvjerljivom pobjedom i dobrom igrom protiv Benfice Kovač je djelomično vratio povjerenje javnosti i čelništva, što dokazuje izjava direktora Karl-Heinza Rummeniggea, koju je u petak dao za lokalni dnevnik Abendzeitung.

- Rezultati moraju biti na razini. Peto mjesto na kraju sezone bilo bi neprihvatljivo. No, vidim da je trener spreman napraviti neke promjene koje su nužne - izjavio je Rummenigge te dodao:

- Svi želimo dugoročnu suradnju s Nikom Kovačem.

No, i nekadašnji kapetan hrvatske reprezentacije je svjestan da bi ga novi loš rezultat u prvenstvu mogao koštati odlaska s klupe kluba čiji je dres nosio tijekom igračke karijere.

- Moramo dobro odigrati u subotu. Svaki pojedinac mora dati svoj doprinos - izjavio je Kovač.

Ostane li vjeran postavi koju je poslao na travnjak protiv Benfice, Bayern će u Bremenu istrčati u formaciji 4-3-3 u kojoj će vezni red činiti Mueller, Kimmich i Goretzka, a napadački trojac će biti Robben, Lewandowski i Ribery. Uz to, Kovaču će na raspolaganju biti i oporavljeni Kingsley Coman i Thiago, koji su dugo izbivali s travnjaka zbog ozljeda, a za sastav će također konkurirati Serge Gnabry i Matts Hummels.

Dvoboj Werdera i Bayerna na rasporedu je u subotu od 15.30 sati.

>> Pogledajte i što je Bjelica rekao po povratku u Zagreb

Ključne riječi

Komentara 6

AS
ante_slavonac
17:38 30.11.2018.

hahaha,pa već x puta ste ga smjenili a sada odjednom Niko ima podršku vodečih u FCB,hebe lud zbunjenog,barem što se naše novinarske elite tiče,Kovač je gospodin i radnik,rezultati ne smiju izostati

IB
ibiza
18:39 30.11.2018.

samo sada pobijeda i svi ce za sutijeti

DU
Deleted user
18:10 30.11.2018.

Pustit vi Kovača pre će Orlovi promenit još 3 selektora nego Bajern trenera pa to je kod nas već ustaljena praksa proljeće- ljeto, jesen - zima 😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije