Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAPETAN ZADOVOLJAN

Kovač: Ovako treba igrati i s Lokomotivom i Ajaxom

Robert Kovač
Anto Magzan/VLM
02.10.2009.
u 11:50

Nama na ruku ide remi Anderlechta i Ajaxa, ali ne treba brzati s optimizom, tek su dva kola odigrana, čekaju nas još četiri utakmice - kazao je Robert Kovač.

Dinamo nije primio gol od Timişoare i to je velika stvar. Rijetko plavi u Europi ne primaju pogotke, stoga je nerijetka i tuga nakon tih odlazaka izvan Hrvatske. A kad se ne primi pogodak, onda se ni ne gube utakmice, zato je nakon utakmice kapetan Dinama Robert Kovač blistao, dugo ga nismo vidjeli tako zadovoljnog.

- Tri boda u gostima velika je stvar. U prvoj smo kod kuće izgubili, sad smo se vratili ovom pobjedom i kako nećemo biti zadovoljni - veselio se Kovač.

Od starijeg je brata pokupio ozbiljnost u igri, od svojih suigrača traži isto. U Temišvaru je tu ozbiljnost dobio i zato ima razloga za zadovoljstvo. Samo, mora ih natjerati da tako stalno igraju.

- Nemojmo zaboraviti da Timişoara ima dvije velike šanse koje je Lončarić obranio, ja sam jednom blokirao udarac. U odlično vrijeme utakmice zabili smo golove, kad je pao drugi, to je bilo ključno, oni su nakon toga pružali sve slabiji otpor.

U Dinamu ipak ne smiju poletjeti zbog ove pobjede koja je krasna i velika. Sad im se otvara perspektiva, budu li dovoljno pametni, ne moraju je prokockati.

- Nama na ruku ide remi Anderlechta i Ajaxa, ali ne treba brzati s optimizom, tek su dva kola odigrana, čekaju nas još četiri utakmice. Ono što je meni važno, ključni dojam iz Rumunjske je da smo i kod 3:0 vodstva ostali koncentrirani.

Plavi navijač je navikao da Dinamo nakon sjajne partije odigra lošu.

- Protiv Anderlechta igrali smo jako dobro, to je bila ozbiljna igra kao i sad u Rumunjskoj. No, primili smo glupi gol, a sad smo ostali čvrsti cijelu utakmicu. Važno je da naši igrači uvijek imaju istu želju da dođu do tri boda. Isto se moralo igrati s Lokomotivom kao i s Timşoarom, isto se mora sad igrati i s Varteksom, kao i u Amsterdamu, moraš istrčati sa željom da pobijediš - veli Kovač koji se u Temišvaru morao prilagoditi rotacijama u obrani.

- Sve je ispalo dobro iako je uvijek lakše igrati kad imaš stalno istog igrača u stoperskom paru. No, odigrao je Lovren odlično i na toj poziciji kao i na beku, a Barbarić je nakon ulaska bio bez greške.

Ključne riječi

Komentara 2

CV
citalac_vl
12:35 02.10.2009.

Al\' je pametan Kovac. Pa tako mogu igrati samo protiv slabije ekipe. Bolja im nece dozvoliti takvu igru. U tome je poanta. Kako bistro od njega...

DO
donyvegy
13:10 02.10.2009.

Svatko je Kovač svoje sreće, a \"moj brat \" Robert Jurčićeve. Hm, i Aničine, također ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije