Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EINTRACHT FRANKFURT

Kovač doveo pojačanje: On će biti vođa momčadi

Foto: Frederic Scheidemann/DPA/PIXSELL
18.08.2017.
u 18:33

Kevin-Prince Boateng je rođen u Berlinu od oca koji je u Njemačku emigrirao iz Gane i majke Njemice, a iako je u mlađim dobnim kategorijama igrao za reprezentaciju Njemačke, od 2010. godine se odlučio nastupati za Ganu.

Dva dana nakon što je raskinuo ugovor sa španjolskim prvoligašem Las Palmasom, pozivajući se na osobne razloge za takvu odluku, 30-godišnji reprezentativac Gane Kevin-Prince Boateng potpisao je dvogodišnji ugovor s Eintrachtom iz Frankfurta, na čijoj klupi sjedi bivši izbornik hrvatske reprezentacije Niko Kovač

- On ima sve kvalitete koje tražim kod nogometaša; ima raznovrsnost, ima mentalitet pobjednika i ima iskustva. Može igrati bilo koju poziciju u veznom redu, a u Las Palmasu je igrao i u vršku napada. Mladi igrači mogu jako puno naučiti od njega. Kevin-Prince Boateng uvijek želi pobijediti i uvijek daje sve od sebe. On će biti jedan od vođa ove momčadi - izjavio je Niko Kovač o novoj akviziciji i povratniku u njemačku Bundesligu, u kojoj je prije dolaska u Frankfurt već igrao za tri kluba, berlinskoj Herthi (2005 - 2007.) u kojoj je ponikao, potom u dortmundskoj Borussiji (2009.) kao posuđeni igrač Tottenhama te u Schalkeu 04 (2013 - 2015.).

Kevin-Prince Boateng je rođen u Berlinu od oca koji je u Njemačku emigrirao iz Gane i majke Njemice, a iako je u mlađim dobnim kategorijama igrao za reprezentaciju Njemačke, od 2010. godine se odlučio nastupati za Ganu. Njegov mlađi brat Jerome, koji igra za Bayern, odlučio se nastupati za Njemačku.

Kevin-Prince Boateng je osim spomenutih njemačkih momčadi u bogatoj karijeri nosio dres Tottenhama (2007 - 2009.), Portsmoutha (2009 - 2010.) i Milana (2010 - 2013, 2016.), prije nego što je prošle sezone potpisao za Las Palmas te za klub s Kanarskih otoka u 28 prvenstvenih utakmica postigao 10 pogodaka.

Nova sezona njemačkog prvenstva započinje u petak utakmicom aktualnog prvaka Bayerna i Bayera iz Leverkusena, dok će Eintracht svoju prvu utakmicu odigrati u nedjelju na gostovanju kod Freiburga.

Komentara 1

PO
POBROZDS
21:31 18.08.2017.

moj Niko taj će ti bit vođa?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije