Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGRA SUDBINE

Kovač debitirao za reprezentaciju zamijenivši – Štimca

Niko Kovač
Slavko Midzor/PIXSELL
16.10.2013.
u 18:23

Dogodilo se to davne 1996. na Kupu kralja Hasana protiv Maroka. Niko je tada ušao u 46. minuti umjesto čovjeka kojega će 17 godina poslije naslijediti na mjestu izbornika.

Niko Kovač preuzeo je hrvatsku nogometnu reprezentaciju od Igora Štimca, a zanimljivo je da je kao igrač debitirao za nacionalnu selekciju zamijenivši – Štimca.

Dogodilo se to davne 1996. na Kupu kralja Hasana protiv Maroka. Niko je tada ušao u 46. minuti umjesto čovjeka kojega će 17 godina poslije naslijediti na mjestu izbornika.

Kovač stariji od tada je sakupio 83 nastupa za hrvatsku reprezentaciju i upisao 14 golova. Čak 42 puta nosio je kapetansku traku u vatrenima, a posljednju utakmicu za Hrvatsku odigrao je 2008. u Harkivu protiv Ukrajine. Nastupio je i na dva svjetska prvenstva, 2002. i 2006. te na dva europska, 2004. i 2008. godine.

U igračkoj karijeri nosio je dres Herthe, Bayera, Bayerna i Red Bulla iz Salzburga. Nedavno je preuzeo mladu hrvatsku reprezentaciju koja je u četiri prve utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2015. upisala četiri pobjede uz gol razliku 13:0.

>> Evo prve Kovačeve reakcije nakon što je postao izbornik

>> Štimac 20 minuta prije Šukerova obraćanja odjurio iz hotela

>> 'Ja sam trebao postati izbornik, ali je Mamić tražio Kovača'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije