Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
festival sportskog filma

'Kostelići' na platnu uz Messija i Đokovića, Piliću nagrada za životno djelo

Ivica Kostelić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
01.09.2015.
u 09:37

Film Brune Kovačevića našao se u izboru najboljih dokumentarnih ostvarenja na temu sporta u proteklih godinu dana

Međunarodni festival sportskog filma, 4. po redu, otvoren u Zlatiboru na jugu Srbije, počeo je dodjelom nagrada za životno djelo koje su dobili najbolji tenisač svijeta Novak Đoković, legendarna slovenska tenisačica Mima Jaušovec, osvajač Davisova kupa s reprezentacijama Njemačke, Hrvatske i Srbije Nikola Pilić, kao i streljašica Jasna Šekarić i automobilist Milovan Vesnić. U čast prvog reketa svijeta, popularnog Nole, koji zbog nastupa na US Openu nije prisustvovao dodjeli, ali se nazočnima obratio emotivnim pismom, na festivalu je prikazan i film "Nesalomivi" u produkciji RT B92.

Na programu je impresivan broj zanimljivih dokumentarnih filmova, kao što je "Udarac u tami" Leona Ssenyange koji portretira slijepog boksača iz Ugande Bashira Ramathana, kao i "Borbene djevojke" Fatemeh Shahbez posvećen iranskim ženama koje treniraju tekvondo. Posebno je inspirativan bio film "Teniski teren" ruskog autora Valerija Majorova koji prati ekspediciju na Sjeverni pol savladavajući brojne prepreke da bi odigrao teniski meč na nultoj točki Sjevernog pola.

Posljednjeg, četvrtog dana festivala prikazat će se film "Messi" španjolskog autora Alexa de la Iglesije, koji donosi priču o djetinjstvu nogometne superzvijezde Lionela Messija, usporedbe s Maradonom te opisuje kako mu je teško bilo pridobiti fanove reprezentacije. Hrvatske boje na festivalu brani dokumentarni film "Kostelići" Brune Kovačevića, koji prati put sestre i brata, skijaških genijalaca i njihovu blistavu karijeru od samih početaka, a koji je premijerno u Hrvatskoj prikazan u travnju.

>> Premijera filma o Ivici i Janici za male Jakšićane

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije