Naslovnica Sport Ostali sportovi

Kostelić uspješno operiran, povratak na stazu 10. ožujka

Ivica Kostelić uspješno je operiran u klinici Bruderholz u Baselu. Operacija koju su izveli prof. dr. Werner Müller i dr. Claude Müller potvrdila je dijagnoze liječnika kao i nalaze magnetne rezonancije dr. Igora Borića
13. veljače 2012. u 18:13 16 komentara 2 prikaza
Ivica Kostelic (1)
Foto: AFP

Ivici Kosteliću odstranjen je komadić puknutog medijalnog meniska desnog koljena koji je stvarao bolove i onemogućavao punu ekstenziju koljena.

Liječnička ekipa iz Basela smatra da je menisk puknuo prilikom doskoka za velikih skokova na spustu u Sočiju, a da je za vrijeme kombinacijskog slaloma zbog rotacija taj komadić meniska samo otpao.

Ohrabrujuća vijest je da je stanje prednjeg križnog ligamenta i hrskavice u desnom Ivičinu koljenu zadovoljavajuće te da se hrskavica oporavlja bolje od očekivanoga.

Ivica Kostelić do srijede će ostati u Baselu, gdje će obaviti početnu rehabilitaciju, a u četvrtak nastavlja s rehabilitacijom u Daruvarskim toplicama pod nadzorom dr. Božidara Egića.

Ako prvih dana ne bude većih bolova te ako tijek rehabilitacije bude tekao normalno i prema planu, povratak Ivice Kostelića utrkama Svjetskog kupa mogao bi biti u Kranjskoj gori 10. ožujka.

SPAR
Alternativa
Šećer i debljina: Kako staviti unos šećera pod kontrolu, a i dalje fino jesti
  • mysel:

    dali tko zna koliko kosta magnetska rezonanca recimo djecje glave kvalitete kao kod sportasa ozbiljno je hvala unaprijed

  • klubuhb1:

    Znači da je sezona gotova, od odbrane velikog globusa ništa. Možda je bolje da se ne forsira pa da odskija samo onak rutinski. Da se stvar ne zakomplicira.

  • balance:

    majstore zelim ti sto brzi oporavak