Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKIJANJE Prošle sezone u Val d’Isereu dva Hrvata bila su na pobjedničkom postolju

Kostelić, Dim i Šamšal voze superkombinaciju

12.12.2008.
u 08:37

Sjećanja su još živa. U Val d'Isereu prije deset mjeseci Ivica Kostelić i Natko Zrnčić Dim ispisali su jednu od najljepših priča hrvatskog skijanja - dvojica Hrvata na pobjedničkom postolju u superkombinaciji. Ivica je bio drugi, Natko treći.

Dirljive emocije uoči utrke superkombinacije u francuskom skijalištu, prve ovosezonske (11 i 15.45 sati). Uz jednu malu promjenu u odnosu na prošlu sezonu, uza slalom se neće skijati spust, već superveleslalom.

Superkombinacija je disciplina u kojoj naši skijaši imaju najviše šansi da osvoje mali Kristalni globus. Ivica je u posljednje dvije godine bio treći i drugi u ukupnom poretku, dok je Natko 2007. bio osmi. Uz Kostelića i Dima, u petak će nastupiti i Dalibor Šamšal.

- No, konkurencija je strašna, svake godine sve je teže. Mnogi su shvatili da mogu kombinirati brze i tehničke discipline - kazao je Ivica.

Utrke u Val d'Isereu (još u subotu veleslalom i u nedjelju slalom) bit će i dobra priprema za SP koji će se u veljači održati u tom francuskom skijalištu.

- Dobri rezultati mnogo bi nam značili za samopouzdanje uoči SP-a - istaknuo je Pavlek.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije