Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kad ne mogu na parket

Košarkaške zvijezde igraju za video-prvaka NBA lige uz televizijski prijenos

Kevin Durant
Foto: PA/Pixsell
1/2
01.04.2020.
u 23:32

Turnir igra 16 aktualnih NBA igrača, pa tako i Kevin Durant, a pobjedniku će pripasti 100.000 USD koje će on uplatiti u korist borbe protiv koronavirusa

Kad su već u "kućnom pritvoru" zbog pandemije koronavirusa, NBA košarkašima vičnim video-igricama ponuđeno je da sudjeluju u turniru za pojedinačnog video-prvaka NBA lige u igrici NBA 2K20 na konzoli Xbox One.

Turnir od 16 igrača počinje u petak (3. travnja), bit će prenošen na televiziji (ESPN, ESPN2), a prva dva nositelja su Kevin Durant iz Brooklyn Netsa i Trae Young iz Atlanta Hawksa.

>> VIDEO Podrška hrvatskih sportaša

Turnir je eliminacijski, osmina finala i četvrtfinale bit će igrani na jednu partiju, a polufinale i finale na dvije dobivene. Pobjedniku će pripasti 100.000 USD koji će biti uplaćeni u humanitarnu zakladu po izboru pobjednika, ali na temu borbe protiv koronavirusa.

U turniru će sudjelovati i suigrači hrvatskih NBA-jevaca, a Phoenixov Dario Šarić i Clippers Ivica Zubac imat će ih po dvojicu. Šarić će navijati za Bookera i Aytona, a Zubac za Beverlyja i Harella. Bojan Bogdanović zacijelo će stiskati palčeve za prvog igrača svojih "Džezista" Donovana Mitchella.

Prije početka turnira, svaki od sudionika imao je pravo izabrati osam postojećih NBA momčadi, a svaki od njih tijekom turnira moći će upotrijebiti po jednom.

Sudionici turnira su sljedeći NBA igrači, a rangirani su po njihovom NBA 2K rejtingu: 1. Kevin Durant (Nets, 96), 2. Trae Young (Hawks, 90), 3. Hassan Whiteside (Blazers, 87), 4. Donovan Mitchell (Jazz, 87), 5. Devin Booker (Suns, 86), 6. Andre Drummond (Cavaliers, 85), 7. Zach LaVine (Bulls, 85), 8. Montrezl Harell (Clippers, 85), 9. Domantas Sabonis (Pacers, 85), 10. Deandre Aaton (Suns, 85), 11. DeMarcus Cousins (81), 12. Michael Porter Jr. (Nuggets, 81), 13. Rui Hachimura (Wizards, 79), 14. Patrick Beverly (Clippers, 78), 15. Harrison Barnes (Kings, 78), 16. Derrick Jones Jr. (Heat, 78).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije