Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PORAZ

Košarkaše nakon Francuza pokorili i Nijemci

'07.08.2013., Zagreb - Dvorana sportskog centra Lucko. Pripremna kosarkaska utakmica uoci Europskog prvenstva u Sloveniji. Hrvatska - Makedonija. Jasmin Repesa. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
11.08.2013.
u 21:27

Čini se da bez Marka Tomasa ova momčad ne može igrati pristojnu obranu, a bez pravog Tomića pak nema koševa iz reketa.

Kada u košarci izgubite s više od 30 razlike, kao što je Hrvatska izgubila od Francuske (60:92), to zvuči bolno, a košarkaškog poklonika jednako boli i kada mu ljubimci izgube od nižerangirane reprezentacije.

Nakon trikolora, Hrvate su u Strasbourgu podčinjavali i Nijemci (63:73), momčad koja nema prepoznatljivih internacionalca. Bez Marka Tomasa (pošteda) i Luke Žorića (ozljeda) te uz samo pet minuta Ante Tomića i osam Dontaye Drapera, to je opet izgledalo jako loše. Čini se da bez Marka Tomasa ova momčad ne može igrati pristojnu obranu, a bez pravog Tomića pak nema koševa iz reketa.

Prijeti li novo razočaranje?

Tragičnom zvuči činjenica da je Hrvatsku dotukao branič koji po cijeni i ugledu nije razina Ukića i Drapera, a Heiko Shaffartzik (21 koš) ubacio je sedam trica. Pet njih ih je ubacio u tri posljednje minute prvog dijela nakon čega su naši na veliki odmor otišli s \"minus 20\" (31:51). Njemački centar Pleis zabio je 14, a takvim defenzivnim raskorakom Hrvata \"proslavili\" su se i igrači poput Zirbesa (12 koševa) i Lischke (po 7 koševa i skokova). Za Lijepu Našu koševe su postigli Bogdanović 14, Simon, M. Delaš i Rudež po 9, Ukić 8, Andrić 5, Tomić 3 te Markota, D. Planinić i A. Delaš po 2.

>> Hrvatska na \"minus 32\", drugi najveći poraz u povijesti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije