Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKIJAŠKO TRČANJE

Koronavirus u norveškoj reprezentaciji: Ovo je poput šamara!

Reuters
26.01.2022.
u 13:36

- Naravno da su naši natjecatelji učinili sve kako se ne bi zarazili. Jasno je kako smo vrlo iznenađeni ovakvim rezultatima testiranja jer nitko nema simptome.

Pripreme dominantne sile u skijaškom trčanju, norveške nordijske reprezentacije za nastup na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, koje počinju 4. veljače, pretrpjele su težak udarac zbog prodora koronavirusa u kamp.

U srijedu je objavljeno kako je koronavirusom zaražena iskusna 30-godišnja Heidi Weng, ukupna pobjednica Svjetskog kupa 2017. i 2018. godine te redovita članica norveške ženske štafete. Uz nju zaraza je potvrđena i kod Anne Kjersti Kalvaae, a to su drugi i treći slučaj zaraze u reprezentativnom kampu u Seiser Almu jer je ranije ovoga tjedna pozitivan na testiranju bio i trener Arild Monsen.

Zbog ta dva slučaja zaraze odgođen je i odlazak reprezentacije prema Pekingu.

- Ovo je poput šamara - izjavio je prvi čovjek norveškog skijaškog trčanja Espen Bjervig, dok je liječnik reprezentacije Oeystein Andersen dodao:

- Naravno da su naši natjecatelji učinili sve kako se ne bi zarazili. Jasno je kako smo vrlo iznenađeni ovakvim rezultatima testiranja jer nitko nema simptome.

Svi sudionici ZOI u Pekingu moraju imati dva negativna testa unutar 96 sati po dolasku u Kinu te se testirati svaki dan tijekom svog boravka.

Na posljednjim ZOI u Pjongčangu 2018. Norveška je osvojila sedam od mogućih 12 zlatnih medalja u skijaškom trčanju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije