Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE VIŠE ODGODA

Korona se umiješala u vaterpolski raspored, odgođena i utakmica Medveščak - Galeb

Jurica Galoic/PIXSELL
21.10.2020.
u 16:22

Simptome zaraze prijavila su dvojica igrača i trener medvjeda Ivan Rukavina. Oni su i testirani, a epidemiolozi su sugerirali da se do dobivanja rezultata bolesnici stave u samoizolaciju

Utakmica četvrtog kola hrvatskoga vaterpolskog prvenstva između zagrebačkog Medveščaka i makarskog Galeba MR, koja se trebala odigrati u srijedu (21. listopada) s početkom u 20.45 sati na plivalištu na Sveticama odgođena je. Pogađate, razlog je koronavirus koji se ozbiljno umiješao u vaterpolski raspored. Iz istog je razloga, naime, već ranije odgođena još jedna utakmica četvrtog kola, ona između korčulanskoga KPK-a i riječkog Primorja.

A kad je u pitanju dvoboj na Sveticama, njega neće biti jer su simptome zaraze prijavila dvojica igrača i trener Ivan Rukavina. Oni su i testirani, a epidemiolozi su sugerirali da se do dobivanja rezultata testiranja bolesnici stave u samoizolaciju kako bi se izbjegli bilo kakvi kontakti s ostalim igračima i drugim osobama.

- Zbog svega toga, i da bismo izbjegli rizik da se eventualna zaraza prenese i na igrače Galeba i druge službene osobe, donijeta je odluka da se ta utakmica odgodi - objašnjava povjerenik za natjecanje Milivoj Bebić.

No, to nije sve, naši klubovi Mladost i Jadran trebali bi od 11. do 15. studenoga nastupiti na kvalifikacijskom turniru Lige prvaka u talijanskoj Siracusi. Prema Lenovim pravilima igrači i treneri klubova sudionika moraju se testirati na COVID-19 dva dana prije, dakle 9. studenoga. Ali da bi testiranje imalo smisla - ističu u zavodu za javno zdravstvo - dva dana prije testiranja nitko od igrača i trenera ne bi smio biti u međusobnom kontaktu, kako u slučaju nečijeg pozitivnog rezultata u izolaciju ne bi morali ići svi nego samo onaj tko je zaražen.

E zbog toga će se kvalifikacijski turnir Kupa u Zagrebu, koji je na rasporedu bio od 6. do 8. studenoga, odigrati dva dana ranije, od 4. do 6. studenoga. Bojimo se da će toga biti još...
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije