Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SENZACIJA Južna Koreja je pobjedom protiv Furije prošla u drugi krug i izbacila svjetske prvake (24:23)

Korejci preko Španjolaca u drugi krug

22.01.2009.
u 20:21

Debakl, sramota, šok, najčešće su riječi u izvještajima španjolskih medija nakon poraza od Južne Koreje (23:24). Tako je u utakmici posljednjeg, 5. kola skupine B Svjetskog prvenstva za rukometaše u splitskoj Spaladium Areni Južna Koreja poslala Španjolsku u "utješni" turnir 12 lošijih reprezentacija, pod nazivom President Cup.

Južna Koreja je jedina neeuropska reprezentacija koja se plasirala među 12 najboljih selekcija na ovom Svjetskom prvenstvu, a u drugi krug će ući bez bodova.

"Vrlo je teško prihvatiti ovakav rezultat, ali to je realnost i ono što naša reprezentacija u ovom trenutku zaslužuje", stoji u izvještaju Marce, čiji novinar bez milosti zaključuje kako su "olimpijsku broncu bacili u WC školjku sa tri katasrofalna nastupa u Splitu".

Najgori dosadašnji plasman Furija je ostvarila 1995. godine, kada je zauzela 11. mjesto, a u Poreču će se boriti protiv momčadi poput Saudijske Arabije, Australije i Alžira.

Koliko su Španjolci loše odigrali dovoljno govori činjenica kako su u posljednjih osam minuta zabili samo jedan pogodak, a nakon dobre reakcije u obrani ili obrane vratara slijedila je pogreška, krivo dodavanje ili promašeni udarac.

Korejce je do velikog uspjeha predvodio Yunsuk Oh sa šest golova, dok je Jaewoo Lee zabio pet golova. Kod Španjolaca po pet golova su zabili Iker Romero i Albert Rocas.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije