Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'POKOPAO' ORLOVE

Kontroverzni Srbin s tetovažom Draže Mihalovića: Ovo je sramota

Srbija košarka
Foto: Igor Kralj/Pixsell
10.09.2019.
u 17:14

- Naše centre treba biti sramota zbog ovakve izvedbe - izjavio je Milan Gurović

Umirovljeni srpski košarkaš Milan Gurović (44) oštro je kritizirao svoje sunarodnjake nakon što su u četvrtfinalu Svjetsko prvenstva u Kini izgubili od Argentine (97:87).

- Naše centre treba biti sramota zbog ovakve izvedbe - izjavio je krilni košarkaš odličnog šuta, koji je za reprezentacije Jugoslavije/Srbije i Crne Gore/Srbije skupio preko stotinu nastupa, te osvojio zlatnu medalju na Europskom prvenstvu 2001., odnosno na Svjetskom prvenstvu 2002. godine u Indianapolisu.

Gurović danas radi kao stručni komentator na RTS-u.

- Atmosfera u momčadi je loša. Argentinci su se veselili nakon svakog koša, a kod nas je sve bilo statično. Luis Scola je igrač iz mog vremena, a danas je našim održao sat košarke.

U klupskoj je karijeri najveće uspjehe Gurović upisao u dresu Barcelone, s kojom je osvojio nacionalno prvenstvo i Kup Radivoja Koraća. Nastupao je još za NAP, Peristeri, Barcelonu, AEK, Trieste, Unicaju, Vojvodinu, Partizan, Joventut, Crvenu zvezdu, Prokom i Galatasaray.

Tijekom karijere bio je prilično kontroverzan jer je istetovirao lik četničkog vojvode Draže Mihajlovića.

A jedan od ključnih igrača Srbije, Nemanja Bjelica, je izjavio:

- Preuzimam odgovornost. Osobno sam igrao kao totalno sranje. Kad smo vidjeli kako oni slave, kako plaču, zaslužili su pobjedu danas. Mi smo dobra skupina momaka, nismo izgubili jer smo arogantni. Nismo bili mentalno spremni za ovaj susret. Mogu sad pričati satima, ali ovaj poraz je strašan, ubija nas.

Ključne riječi

Komentara 21

Avatar BosnaArgentina
BosnaArgentina
17:59 10.09.2019.

Ako stavite tetovažu, sliku, znak Draže Mihailovića na ruku, leđa, stražnjicu (prepiručam) onda ste po VL - kontraverzan. Pitanje za vas. Što biste bili i kako bi izgledao naslov u VL ako bi neki hrvatski reprezentativac istetovirao lik Ante Pavelića na ruku, u predjelu srca, itd.

Avatar VinkoL
VinkoL
17:31 10.09.2019.

Osamstodevedeseta "vest" iz otadžbine danas. Baš vam fala geđoljubi.

SV
stjepan v.
18:25 10.09.2019.

Bez medalje! Super!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije