Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUTTOMERCATO

Kontroverzna Superliga se vraća i trese Europu? Fifa i Uefa nemaju ovlasti zabraniti natjecanje

Sky Sports
31.01.2023.
u 21:33

Neko vrijeme nije bilo ni traga ni glasa navodno ugašenom natjecanju, ali talijanski portal donosi nove informacije

Osnivanje Superlige izazvalo je pravi potres u europskom nogometu, mnogi su se zgražali i bili protiv natjecanja u kojem će moći sudjelovati samo najbogatiji klubovi starog kontinenta. Uefa se žestoko protivila Superligi na čelu s predsjednikom Aleksanderom Čeferinom, na kraju su odnijeli veliku pobjedu, ali dobiven je samo rat...

Naime, kako javlja talijanski portal Tuttomercato, trgovački sud u Madridu prihvatio je žalbu A22 Sportsa, ustvrdivši da Superliga ima legitimitet i da klubovi koji su dio nje ne mogu biti sankcionirani od strane Uefe i Fife. Presuda madridskog suda naložila je Fifi i Uefi da ne mogu donositi odluke koje se protive Superligi.

Foto: The Super League.com

- Fifa i Uefa se trebaju sudržati u donošenju odluka koje ometaju, izravno ili neizravno, pripremu ili razvoj Superlige te također zabranjuje nogometnim institucijama da najavljuje ili prijete bilo kakvim disciplinskim ili kaznenim mjerama protiv kluba, vodstva i članova klubova koji sudjeluju u pripremama Superlige - piše Tuttomercato i prenosi odliku madridskog trgovačkog suda. 

Službena web stranica sporne Superlige nije ugašena nego i postoji. Tamo se nalazi popis od 12 klubova (Milan, Arsenal, Atletico, Barcelona, Inter, Manchester City, Chelsea, Juventus, Liverpool, Manchester United, Real Madrid, Tottenham), kao i objavljeni sustav natjecanja ovog turnira. 

Ključne riječi

Komentara 2

FR
freeshooter
22:12 31.01.2023.

...to još ništa ne znači, niti će značiti, jer mjerodavno će biti što će odlučiti EU Sud Pravde, a on će normalno odlučiti u korist UEFE, time ništa od te Super Lige...

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
07:21 01.02.2023.

Kako ne znači ? Ako je sud presudio da ih UEFA ne može kažnjavati ako će igrati takvo natjecanje to i te kako ima težinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije