Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSMINA FINALA Pokazati se kao dobar domaćin osim na nogometnom terenu

Konavle na nogama prije Hajduka

konavle-txt.jpg
import
27.10.2008.
u 17:37

Cijele Konavle su na nogama. Velika nogometna festa, susret Kupa Hrvatske između Konavljanina i Hajduka glavna je tema razgovora u Konavlima, ali i cijelom dubrovačkom području.

Bit će to prvi put da Hajduk gostuje u jednoj službenoj utakmici u Konavlima, a organizatori utakimce trude se da bi sve prošlo najbolje.

Sve spremno
– U tehničkom smislu dali smo sve od sebe kako bi ova utakmica bila pravi spektakl. Uz stadion na Grudi bit će postavljene i montažne tribine pa će utakmicu moći pratiti oko 5000 ljudi. Naravno, dosta toga ovisi o vremenu, jer ako ne bude padala kiša, stadion će sigurno biti pun.

- U suprotnom, moglo bi doći do pada zanimanja, ali ne velikog jer ne dolazi svaki dan Hajduk u Konavle – rekao je predsjednik Konavljanina Marko Skurić koji ni u ovoj prilici ne krije sportske ambicije.

– Mi smo ponosni što možemo biti domaćini jednom od dvaju najboljih klubova u Hrvatskoj i klubu koji sigurno ima najviše navijača na dubrovačkom području.

- Svjesni smo činjenice kako je Hajduk apsolutni favorit, bez obzira na trenutačnu krizu u njegovoj igri i rezultatima, ali nama nitko ne brani ambicioznost i želju za što boljim rezultatom.

- Bili smo autsajderi i prije dvije godine protiv Rijeke pa smo praktično do posljednje minute imali prolaz u polufinale kupa – ističe Skurić u sjećanje prizivajući čudesni susret koji je Konavljanin igrao također na Grudi.

U prvoj utakmici četvrtfinala Rijeka je na Kantridi slavila s 3:1, da bi Konavljanin na svom terenu imao 2:0 i igrača više sve do sudačke nadoknade. Tada je vratar Rijeke Dragan Žilić otišao na ubacivanje iz kuta te postigao pogodak za prolaz. Nitko u Konavlima ne bi želio ponavljanje takvog scenarija.

Hajduk u krizi
– Žao mi je što se Hajduk nalazi u krizi i nadam se kako je premalo vremena ostalo do naše utakmice da bi se Splićani iz te krize izvukli. Mi se želimo pokazati kao takmaci takvoj jednoj momčadi, a pozitivan rezultat ćemo postići jedino ako gostima ne dopustimo razigravanje njihovih glavnih igrača.

- No bez obzira na konačan rezultat, nadam se kako će ova utakmica ostati u trajnom sjećanju svima koji sutra budu na Grudi – zaključio je Skurić koji je nastavio s pripremama za utakmicu.

Konavljani žele biti dobri domaćini i pokazati se uglednim gostima, ali ne na terenu. Ondje će dati sve za pobjedu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije