Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPOKON PROMJENE

Konačno! Kustić potvrdio: Krećemo u izgradnju reprezentativnog kampa

World Cup 2022 - Croatia - Morocco 2-1
Foto: Sebastian El-Saqqa/DPA
1/3
03.04.2023.
u 14:06

Iz Uefe i Fife pohvalili su rad u hrvatskom nogometu. Na skupštini HNS-a apelirali su i da moramo izgraditi nogometnu infrastrukturu... Savez je ostvario najbolji financijski rezultat u povijesti.

U tijeku je redovna skupština Hrvatskog nogometnog saveza. U Zagreb su stigli izaslanici Uefe i Fife koji su pohvalili učinak i rad u hrvatskom nogometu. Naravno, osvrnuli su se na uspjehe naše reprezentacije svih ovih godina, pohvalili i Davora Šukera i Zvonimira Bobana.

Skupštinarima su lijepo zazvučale pohvale Fifinih i Uefinih izaslanika koji su se jasno odredili kao dio hrvatske nogometne obitelji. A tko to ne bi htio biti dio tako uspješne, prije svega, reprezentativne priče. Čeferinov izaslanik donio je milozvučne vijesti koje kažu da će HNS u sljedećem razdoblju od četiri godine iz Uefinih programa imati priliku povući dvadesetak posto više novca. Što znači da krovna nogometna organizacija našem nogometnom savezu nudi dodatnih 17 milijuna eura. Lijepo su zvučale protokolarne pohvale, a malo manje lijepo apel Uefina izaslanika koji je kazao da Hrvatska mora uložiti puno više napora za izgradnju nogometne infrastrukture.

Apelirali su na visoku politiku koja bi morala nešto napraviti po tom pitanju i naglasili da će Uefa biti partner u svim projektima. No, bez obzira, efektan je zapravo bio HNS-ov plan ugostiti ljude iz Uefe i Fife.

- Osim ulaganja u infarstrukturu, odlučili smo graditi novi kamp. Kroz petnaestak dana ćemo izići s konkretnim informacijama. Nećemo izlaziti prerano, da ne ispada kako se samo želimo fotografirati - kazao je Marijan Kustić pohvalivši se najboljim financijskim rezultatima saveza u povijesti.

08.02.2023., Zagreb - Izjava predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Marijana Kustica povodom smrti Miroslava Cire Blazevica. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

- S preko 18 milijuna kuna pomogli smo županijskim savezima. I to jasno govori koliko savez pomaže. Najbolji smo savez u Hrvatskoj, to pokazujemo u poslovnom i sportskom smislu. Sve kreće iz najmanjih sredina i nikada ih nećemo zaboraviti. Dići ćemo infarstrukturu. Veseli me i novi zakon o sportu koji će omogućiti nova ulaganja u stadione naših prvoligaša - dodao je Kustić.

Verifikacijsko izvješće podnio je Vlado Čohar koji je izvijestio o promjena u sastavu skupštine HNS-a. Po novoj odluci, GNK Dinamo u Skupštini će predstavljati Vlatka Peras, umjesto Krešimira Antolića...

- HNS je ostvario najbolji financijski rezultat u povijesti. Prihodi u Kataru su približno onima u Rusiji, iznose 27 milijuna dolara. Znatno su povećani prigodi od TV prava, marketinga i HOO-a. Svaez je uprihodio 507 milijuna kuna, dok su rashodi 409 milijuna. Višak je 98 630 000 kuna - izvijestila je Ružica Bajrić, voditeljica računovodstva HNS-a 

Komentara 9

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
15:15 03.04.2023.

Ja vjerujem konobaru kustiću.

KU
Kujttim
14:46 03.04.2023.

Kreću u izgradnju stadiona, kreću u izgradnju kampa, u okviru kampa grade i hotel s 5 zvjezdica, evo samo što nisu postavili kamen temeljac. vjerujem jedino snazi hrvatske reprezentacije na terenu i u natjecanjima, a kad su u pitanju projekti (stadion, kamp), u HNS nemam niti malo povjerenja. Tako me je iskustvo naučilo. Još 1998. smo bili brončani na SP u Francuskoj i od tada reprezentacija se sprema ili u Čatežu ili Poreču ili u Rovinju.

BS
Blue_shirt
16:52 03.04.2023.

Od 2018g kada smo osvojili srebro je evo prošlo 5godina ! Infrastruktura se nije pomakli ni centimetra i dalje je u fazama, evo planiramo i uskoro ćemo... Zašto bi vam sada vjerovali, samo od nagrada uefe i fife je sjelo u hns preko 70mil € , a i dalje su nogometaši podstanari kako reprezentacija tako i klubovi. Jedino Szcani kao madjar je uložio u infrastrukturu... I dalje se sramotimo i pričamo kako smo uspješni a u tih 5 godina su nas pristigli svi savezi u Europi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije