Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENE U BARCELONI

Koeman poručio Rakitiću da ga ne treba, Ivan ide u Sevillu

26.08.2020.
u 12:11

Uz povratak Coutinha, dolazak Pjanića i teške pregovore s Interom oko Lautara Martíneza, na listi Koemanovih želja još je i sjajni mladi stoper Man. Cityja Eric García (19) te lijevi bek Valencije José Gayà koji već godinama igra na vrhunskoj razini u Valenciji

Ova sramota protiv Bayerna nije ni prvi, ni drugi, ni treći put da se Barceloni ovakvo nešto dogodilo. Klub treba ozbiljne strukturne promjene jer više nitko nije presudno važan. Ako nova krv treba doći u klub, ja sam prvi koji ću ponuditi svoj odlazak – najbolje je početi riječima istinskog Katalonca u momčadi Barcelone, Gerrarda Piquéa netom nakon poraza od 2:8 protiv novih europskih klupskih prvaka.

Neće imati milosti

Barcelona je od 2008. do 2013. godine bez dvojbi bila najuspješnija momčad svjetskog nogometa i tek ih je poneki neočekivani posrtaj, poneki loš dan mogao koštati trofeja ili kvalitetnog rezultata. U posljednjih sedam godina Barcelona je, istina, osvajala trofeje, ali sve je to nekako gurala na staroj slavi.

Igrači su jednostavno ušli u zonu komfora, a dobro je poznato da se u najvišoj razini vrhunskog nogometa u takvo stanje ne smije ulaziti. Nekoliko tih sezona Barcelona je uspjela izvući isključivo na virtuoznost Lionela Messija, no koliko god Messi bio vrhunski individualac, takvo što se nije im moglo vječno polaziti za rukom. Zapošljavanje osrednjih trenera iz očitih razloga (manjak bojazni od autoriteta nad “šefom” Messijem) nije upalilo na momčadskoj razini, a šira nogometna publika to je konačno imala priliku vidjeti i na terenu u posljednje tri sezone, pogotovo u Ligi prvaka.

Ispadanje od Rome nakon pobjede od 4:1 u prvoj utakmici četvrtfinala, pa ispadanje od Liverpoola nakon pobjede od 3:0 u prvoj utakmici polufinala te ovo već sad legendarno mlaćenje koje je im je uručio Bayern iznjedrili su sve interne probleme funkcioniranja kluba i sad baš svi znaju da je Barcelona miljama daleko od one prave Barçe.

Quique Setién (još jedan od tih osrednjih trenera) dobio je brzi otkaz i zamijenio ga je znatno dokazaniji strateg te donedavni izbornik sve bolje i bolje Nizozemske, Ronald Koeman, inače igračka legenda Barcelone. Nije samo riječ o promjeni stratega, s njom dolazi jedna od najvećih Barceloninih promjena igračkog kadra. Predsjednik kluba Josep Maria Bartomeu Koemanu je dao odriješene ruke jer mu je Nizozemac obećao remont, jedino je čelnik izdvojio nekoliko iznimaka što se tiče prodaje.

– Postoji nekoliko nedodirljivih igrača koje ni u kojem scenariju ne planiramo i nećemo prodati, a to su Messi, Ter Stegen, Lenglet, De Jong, Griezmann i Dembélé – rekao je Bartomeu, što znači da više ne morate vjerovati nijednom “skandaloznom” naslovu o Messijevu odlasku.

Iako postoje i “nedodirljivi”, tako kod Koemana (koji je poznat po svojem čvrstom stavu) već postoje igrači na koje uopće ne računa iduće sezone. Nije prošlo ni deset dana od njegova predstavljanja kad je telefonskim pozivima jasno dao do znanja Luisu Suárezu, Ivanu Rakitiću, Samuelu Umtitiju i Arturu Vidalu da na njihove usluge više ne računa te da slobodno mogu birati svoje nove nogometne destinacije.

Dok nove destinacije za Umtitija i Vidala još nisu poznate, u slučaju našeg reprezentativca postoji jasan i istančan kandidat, a riječ je o Sevilli, klubu iz kojeg je 2014. i došao u Barcelonu te klubu za koji je najviše emotivno vezan.

Suáreza će isplatiti do kraja

I kod El Pistolera već postoji jedan izgledan ishod. Suárez još ima godinu dana ugovora s Barcelonom te je bio vrlo ljutit nakon Koemanova poziva, ali Barcelona mu je spremna čak i isplatiti cijelu godišnju plaću kako bi ga se riješila bez odštete. Međutim, postoji još jedna opcija u kojoj bi si Blaugrana mogla Suárezov novi transfer financijski mogla učiniti puno lakšim. Naime, jedna od prvih Koemanovih želja je Ajaxov Donny van de Beek koji je kod Koemana većinom bio standardni prvotimac u reprezentaciji. Klub iz Amsterdama traži oko 60 milijuna eura za nevjerojatno polivalentnog i borbenog igrača, a Barça bi odštetu mogla drastično spustiti ako pošalje Suáreza u drugom smjeru budući da je Ajax najzainteresiraniji za usluge svojeg bivšeg centarfora.

Uz povratak Coutinha, dolazak Pjanića i teške pregovore s Interom oko Lautara Martíneza, na listi Koemanovih želja još je i sjajni mladi stoper Man. Cityja Eric García (19) te lijevi bek Valencije José Gayà koji već godinama igra na vrhunskoj razini u Valenciji. S te dvije akvizicije Koeman bi, brže ili sporije, zamijenio Piquéa i Jordija Albu koji su možda i glavni krivci za gore spomenuti komfor.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije