Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smjene izbornika

Kod bivših predsjednika otkaz je bio kazna, kod Šukera je - preventiva

Davor Šuker
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
09.09.2015.
u 10:40

Nakon što je Hrvatska prvi put promijenila izbornika uoči dodatnih kvalifikacija, sad ga treći put mijenja u tijeku ciklusa

Gledajući rezultatski, Davor Šuker puno je okrutniji glavosječa nego što je bio pokojni Vlatko Marković, piše Goal. Jer ako neodlazak na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričku Republiku nije bio prekršaj za otkaz, kako je onda prvi poraz u kvalifikacijama, uz još uvijek realne šanse za plasman?!

No, Šuker se vodi onom: Ako smo smijenili Štimca, kako sad ne bismo Kovača, čiji je "prekršaj" čak nešto blaži?!

Ključni je grijeh obojice što su ugrozili plasman na veliko natjecanje. I velik novac savezu. Dakle – otkaz kao preventiva! Što je u redu, samo nekako se nameće pitanje što ako u sljedećem ciklusu novi izbornik bude nakon dva kola imao recimo tri ili četiri boda? I tada će biti ugrožen plasman. Pa dođe novi, pa dok upozna igrače, opet dvije utakmice – dva ili tri boda. Nema toliko pro licencija koliko bi se trenera moglo izmijenjati tim ritmom!

Šukerovim je prethodnicima otkaz izborniku ipak bio kazna, a ne prevencija. Cijeli članak pročitajte na portalu Goal.com.

>>Šuker još taktizira, potiho se kao izbornik spominje i Prosinečki

>>Mamić: Ako smo imali početnike Bilića, Štimca, Kovača, zašto bi iskusni Čačić bio upitan?

Komentara 20

BI
bilice8591
11:10 09.09.2015.

Kovač je mlad i talentiran trener. Kad mu je već dana šansa treba ga pustiti da kvalifikacije odradi do kraja tim više što i nema bog zna kakve alternative. Zašto ga mjenjamo? Zbog jednog poraza? Tko je kriv za oduzeti bod? Tko je kriv za stanje u hrvatskom nogometu? Kome navijači skandiraju HNS pederi nogomet ste sjebali? Ako netko misli da reprezentacija može dugoročno egzistirati /ostvarivati dobre rezultate/ u ovakvoj atmosferi gadno se vara.

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
10:54 09.09.2015.

Mnogi su u ponedjeljak zagovarali smjenu Kovača jer su bili vrući nakon poraza u Oslu. Međutim, sad kad vidimo koje su alternative Kovaču (Čačić, Ivković, Gračan...), mislim da bi većina potpisala ostanak Kovača. Zašto VL ne stavi anketu, jeste li za smjenu Kovača i imenovanje Čačića ili za ostanak Kovača? Kladim se da bi 80% glasovalo za ostanak Kovača...

SA
SI aka SI
12:50 09.09.2015.

Između opcija Gračan/Čačić/Ivković ili Kovač uvijek Kovač. Podjednako znanje, ali Kovač nas je barem zadužio za razliku od ostalih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije