Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jug CO

Kobešćak: Pobjeda protiv Szolnoka bila bi fantastičan uspjeh

Vjekoslav Kobešćak
Foto: Goran Kovacic/pixsell
19.11.2018.
u 16:56

Kao i mi, i Szolnok je doživio promjene u momčadi, ali i dalje su u vrhu - istaknuo je Kobešćak

Trener Vaterpolskog kluba Jug Croatia osiguranje Vjekoslav Kobešćak izjavio je u ponedjeljak kako bi pobjeda u utakmici 3. kola B skupine LEN Lige prvaka protiv Szolnoka u srijedu 21. studenog u dubrovačkom Gružu bila fantastičan uspjeh i neočekivano dobar početak europskih nastupa.

- Kao i mi, i Szolnok je doživio promjene u momčadi, ali i dalje su u vrhu. Možda su malo izgubili širinu koju su imali posljednjih nekoliko sezona, ali i dalje imaju Prlainovića, Aleksića, Kissa i Nagya. To je osovina srpske i mađarske reprezentacije - istaknuo je Kobešćak.

>> Pogledajte tko su najskuplje plaćeni hrvatski sportaši

Jugaši su poraženi od Mladosti i odigrali neriješeno s Jadranom u Regionalnoj ligi, a Mađari imaju pobjedu i poraz u Ligi prvaka te dva poraza od OSC-a u prvenstvu i kupu.

- Obje su momčadi imale pomalo nesiguran ulazak u sezonu, ali to nije iznenađenje jer za uigravanje momčadi treba vremena, kojeg nemamo zbog gustog kalendara. Sad je vrijeme kad bi i oni i mi trebali ući u bolju formu - smatra Kobešćak.

Dodao je kako je današnji Jug većim dijelom vrlo mlada momčad koja i ove sezone mora biti u vrhu, ali i trajati niz godina.

- Mladi igrači trebaju preuzeti odgovornost u igri, što nije uvijek lako. Još nemamo pravo saznanje koliko svatko od njih može. Imaju perspektivu, ali mogu igrati bolje i na svjetskoj razini - naglasio je Kobešćak te priznao kako su reprezentativci, koji godišnje odigraju preko 80 utakmica, već na početku sezone bili psihički iscrpljeni.

- Oni uvijek dođu na svoju razinu, ali im treba dati vremena. Puno toga ovisi o njima, a naš je posao da ih pripremimo i uklopimo u mladu momčad. Pokazalo se da će sezona biti zanimljiva i izazovna i to nas veseli. Vrlo brzo ćemo početi prikazivati igru kakvu kvalitetom možemo. Ovo je maraton i mi se na to spremamo. Nadam se da smo pogodili s pripremom i da ćemo se početi dizati kad drugi možda počnu padati - zaključio je Kobešćak.

Jugov reprezentativni branič Marko Macan istaknuo je kako će Szolnok, koji je već godinama u svjetskom vrhu, biti dosad najteži protivnik u prvom dijelu sezone.

- Imamo veliko iskustvo utakmica protiv njih, najčešće na samom kraju sezone. Bilo bi dobro da ih svladamo jer bi stajali dosta dobro u skupini. To bi nas dodatno pokrenulo uoči važnih utakmica Kupa Hrvatske - rekao je Macan, dok Jugov centar Luka Lozina smatra kako bi tri boda momčadi dala sigurnost uoči završnice prvog dijela sezone i Kupa Hrvatske.

- Još nismo pronašli ritam i pohvatali sve konce. Stigli su novi igrači i ima dosta promjena, ali brzo ćemo se posložiti i igrati kao prije - smatra Lozina.

Jug CO je gostujućim pobjedama nad Spandau 04 (7-6) i splitskim Jadranom (13-6) u prva dva kola LEN Lige prvaka osvojio šest bodova i drži vrh ljestvice u B skupini, dok je Szolnok četvrti s 3 boda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije