Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UGROŽENA NBA KARIJERA

Kobe Bryant optužen za silovanje

20.07.2003.
u 00:00

LOS ANGELES - Nakon što je dva tjedna prikupljao dokaze i skupljao iskaze, okruži tužitelj Eagle Countyja (savezna država Colorado) Mark Hurlbert podigao je optužnicu protiv 24-godišnjeg Kobea Bryanta. Košarkaš Lakersa optužen je za silovanje 19-godišnje službenice hotela u Vailu, u kojem je odsjeo zbog operacije koljena.

Hurlbert tvrdi da njegovi podaci dokazuju da je Bryant primjenio silu i da je to bio seks protiv djevojčine volje.

Na konferenciji za novinare u Los Angelesu Bryant se pojavio u društvu svoje supruge Vanesse, koja ga je cijelo vrijeme držala za ruku. Bryant je, boreći se sa suzama, supruzi priznao bračno nevjerstvo i za to joj se ispričao, a novinarima je kazao:

- Muškarac sam kao i svaki drugi. Sjedim ovdje pred vama jako ljut na sebe. Odvratan sam sam sebi zbog preljuba. Stidim se toga što sam učinio no nadam se da će mi Bog i supruga to oprostiti.

Osim što mu prijeti kazna zatvora između četiri godine i doživotne, odnosno uvjetna kazna od 20 godina pa do doživotne, i kazna do 750.000 USD, Kobe bi mogao izgubiti i velik novac od reklamnih ugovora koje ima s Nikeom (taj svježi ugovor vrijedi 45 milijuna USD), Spriteom, McDonald"som i Spaldingom.

Supruga Vanessa na presici nije rekla niti riječi, ali je prije toga izdala priopćenje u kojem kaže:

- Znam da je moj suprug napravio pogrešku i mi ćemo to riješiti u okviru našeg braka. No, on nije kriminalac, znam da on to nije učinio. Dat ću mu svu snagu i podršku potrebnu da se s ovim suoči. Vjerujem u njegovu nevinost.

Drugim riječima, Vanessa vjeruje da ju je Kobe prevario uz pristanak ženske osobe koja sada ugrožava karijeru njezina supruga.

U to vjeruju i Kobeovi branitelji, uvjereni da tužitelji neće imati dovoljno dokaza jer svjedoka nije bilo.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije