Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVAK PRVENSTVA

Klupske borbe u Dinamu: Generalka propala. Bruno Petković pod velikim upitnikom

Nogometaš Dinama Bruno Petković ozlijedio se u posljednjem pripremnom susretu pred početak proljetnog dijela sezone
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
19.01.2023.
u 07:30

Nismo vidjeli ni "n" od nogometa i plavi tako bez prave pripremne utakmice ulaze u nastavak prvenstva. No, s obzirom na uvjete na glavnom maksimirskom travnjaku, još su imali i sreće što se ozlijedio "samo" Bruno Petković, a i gostima "samo" jedan igrač. Petković se ozlijedio jer se sudario sa suparničkim igračem i dobio po mišiću

Dinamo je završio pripreme prijateljskom utakmicom sa slovenskim prvoligašem Bravom. Druga je to pripremna utakmica plavih, ujedno i posljednja do početka nastavka prvenstva i subotnjeg susreta s Goricom u Maksimiru (17.30), ne računamo li susret u Rovinju u kojem su plavi igrali međusobno. Jedina utakmica prije te u utorak u Maksimiru bila je protiv Celja u Rovinju. Završena je rezultatom 1:1, no upitno je koliko je bila korisna u uigravanju momčadi s obzirom na to da se igralo 120 minuta i da je u njoj igralo 20-ak plavih.

Čeka se Brunina dijagnoza

Stoga se od utakmice s Bravom očekivala nekakva generalna proba, očito ju je takvom držao i trener Ante Čačić kad je utakmicu zatvorio za javnost. Samo pet-šest novinara bilo je u loži, ali uz uputu da se ništa ne smije snimati mobitelima, a pogotovu ne kamerama kako se ne bi otkrile neke taktičke ideje koje je trener očito pripremio. No, sve je to palo u vodu prije utakmice, jaka kiša natopila je travnjak Maksimira i očekivali smo da se ta utakmica neće igrati s obzirom na stanje travnjaka. I već u prvoj minuti sve je to bilo smiješno, lopta je zastajala u vodi, varala igrače koji bi protrčavali pokraj nje jer se nisu mogli tako naglo zaustaviti. Da bi ispucali loptu, morali su je malo podignuti pa opaliti.

17.01.2023., stadion Maksimir, Zagreb - Prijateljska utakmica GNK Dinamo - NK Bravo Ljubljana. Trener Dinama Ante Cacic Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

Nismo vidjeli ni "n" od nogometa i plavi tako bez prave pripremne utakmice ulaze u nastavak prvenstva. No, s obzirom na uvjete na glavnom maksimirskom travnjaku, još su imali i sreće što se ozlijedio "samo" Bruno Petković, a i gostima "samo" jedan igrač. Petković se ozlijedio jer se sudario sa suparničkim igračem i dobio po mišiću. Možda se to i ne bi dogodilo da su igrači mogli bolje kontrolirati kretanje. U svakom slučaju, ta se utakmica nije trebala igrati ili ju je trebalo prekinuti nakon nekoliko uvodnih minuta jer nije poslužila svrsi.

17.01.2023., stadion Maksimir, Zagreb - Prijateljska utakmica GNK Dinamo - NK Bravo Ljubljana. Bruno Petkovic Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

– Željeli smo dobru provjernu utakmicu uoči nastavka prvenstva, no vrijeme nam to nije dopustilo. Šteta je što nismo dobili što smo htjeli, više protočnosti kako bismo finiširali neke stvari uoči prvenstva, no pobjeda je pobjeda – rekao je trener Dinama Ante Čačić nakon pobjede plavih od 2:0. Dinamo je postigao pogotke jedino kako je i mogao po takvim uvjetima, u prekidima, oba iz kornera, a strijelci su bili mladi Gurlica i Štefulj.

Tužbe, odgovori, slijedi Mamić

I dok plavi sad moraju planirati kako igrati utakmicu s Goricom, usput čitaju i što se događa u "gornjem dijelu" kluba. Struja koja je uz Krešimira Antolića podnijela je kaznene prijave protiv onih koji su potpisali zahtjev za izvanrednu sjednicu Skupštine i smjenjivanje Mirka Barišića i Izvršnog odbora. A ti koji su potpisali zahtjev na to su reagirali i zanijekali kaznena djela te ustvrdili da su podvrgnuti zastrašivanjima i pokušajem zloporabe pravne države. Ustvrdili su da će ustrajati u svojim zahtjevima od 2. siječnja 2023. te i dalje koristiti svoje demokratsko pravo i prava propisana Statutom kluba bez obzira na metode iznuda i pritisaka. Danas u podne oglasit će se i Zdravko Mamić, moguće s "teškom artiljerijom" kakvu je prošli put najavio.

Standings provided by Sofascore

Komentara 1

BL
blackeder2022
15:08 19.01.2023.

Samo totalni debil može pristati odigravati nogometnu trening utakmicu koja ništa ne znaći u uvijetima koji više pašu veprovima nego nogometašima,dovodeći ih u rizik ozbiljnih ozlijeda,što se i dogodilo Petkoviću.Svaki trener koji ima zrno pameti u glavi,vidijevši stanje i uvijete na terenu odgodio bi trening utakmicu zbog gore navedenih razloga.Ali,....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije