Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REKORDER IZ HRVATSKE

"Klupa Hajduka? Nisam siguran želim li u Hrvatsku ili inozemstvo"

Zoran Zekić
Foto: Igor Kralj/Pixsell
24.10.2020.
u 12:15

U Tiraspolu je Zekić ove sezone srušio rekord star 14 godina. Naime, prije dva tjedna svladao je Zimbru iz Kišinjeva s 4:0 postigavši 12. pobjedu zaredom, što nikome nije pošlo za rukom još od sezone 2005./06. Tome je dodao još dvije pobjede i povisio taj rekord na 14 uzastopnih pobjeda

Hrvatski nogometni trener Zoran Zekić (46) raskinuo je sporazumno ugovor s moldavskim prvakom Sheriffom nakon godinu i pol dana suradnje. U tih je 540 dana bivši trener NK Osijeka u Moldaviji osvojio dva trofeja – prvenstvo i tamošnji Kup protekle sezone, a ove sezone nanizao je rekordnih 14 pobjeda.

Ukupno je ondje vodio momčad u 43 utakmice, od kojih je slavio u 33, remizirao u šest, a izgubio samo četiri. U prosjeku je Zekić u moldavskom mandatu po utakmici osvajao 2,44 boda. Za novog trenera izabran je Viktor Mihajlov, a samo dva mjeseca nedostajala su Zekiću do istjecanja ugovora koji je potpisao do 31. prosinca 2020.

– Jednostavno smo se razišli jer to više nije imalo smisla. Osigurali smo praktički naslov, imamo devet bodova prednosti i utakmicu manje od drugoga na ljestvici. Ponestalo je ambicija, nema smisla da onda ostanem još dva mjeseca – rekao nam je Zekić uoči povratka u Hrvatsku iz koronavirusom jako pogođene Moldavije.

– Dodatni razlog da sada raskinemo ugovor bilo je i to što ne znam ni kakva će biti situacija s koronom na zimu pa je bolje da na vrijeme dođem kući – kaže osječki strateg, koji se zasigurno neće vratiti na klupu Osijeka koju je nedavno preuzeo Bjelica.

Ipak, zbog loših nastupa Hajduka, neki su ga već počeli stavljati na klupu bijelih kao nasljednika Harija Vukasa, no Zekić nam to nije potvrdio, ali ni demantirao.

– Ne znam zaista koji ću angažman sada prihvatiti i nisam siguran želim li u Hrvatsku ili inozemstvo. Samo znam da trenutačno želim doći kući – zaključio je.

U Tiraspolu je Zekić ove sezone srušio rekord star 14 godina. Naime, prije dva tjedna svladao je Zimbru iz Kišinjeva s 4:0 postigavši 12. pobjedu zaredom, što nikome nije pošlo za rukom još od sezone 2005./06. Tome je dodao još dvije pobjede i povisio taj rekord na 14 uzastopnih pobjeda.

Zekiću je to drugi mandat u Moldaviji. Prvi put otišao je u tu zemlju 2013., a dvije godine kasnije postao je trener Osijeka i u tome klubu zadržao se najdulje u dosadašnjoj trenerskoj karijeri.

S Osijekom je postigao najveći europski uspjeh eliminiravši PSV Eindhoven u Europskoj ligi. Klub iz svoga rodnoga grada Zekić je vodio 1305 dana, u 152 utakmice, postavši najdugovječniji trener Osijeka. Slavio je 69 puta, 40 puta igrao neodlučeno i 43 puta izgubio.

Kao igrač, dečko s osječkog Juga II igrao je za osam, a postizao golove za sedam hrvatskih prvoligaških klubova – Belišće, Osijek, Cibaliju, Zadar, Kamen Ingrad, Inter i Rijeku. Za Dinamo u pet prvoligaških nastupa nije postigao nijedan gol, a u igračkoj je karijeri imao i kratke inozemne izlete.

Ključne riječi

Komentara 4

PE
Perspektivan
13:23 25.10.2020.

Nama hrvatima fali vise samokriticnosti! Kao sto bernardic nije imao kapaciteta za prvog covjeka sdp tako ni vukas nema kapaciteta za trenera hajduka. Lipo je imat samopouzdanje ali brate,umijece je i znat povuci se kad nadilazi tvoje sposobnosti.

NI
nisiUpravu
16:30 25.10.2020.

Bolje ti je Zekicu da bizis sto dalje od Hajduka. To je zivi jad i cemer

CI
cigo1983
18:14 24.10.2020.

"U čije ja dvorište pogledam, kokoške mu crkavaju" 😂!! Pozz iz Berlina Zeki i Bojku!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije