Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS

Klubovi zabrinuti zbog Omikrona na Afričkom kupu nacija

03.12.2021.
u 10:30

Europsko udruženje nogometnih klubova (ECA) zatražilo je hitne razgovore s čelnicima Međunarodne nogometne federacije (FIFA) o sigurnosti igrača na predstojećem Afričkom kupu nacija.

Od 9. siječnja do 6. veljače iduće godine u Kamerunu će se održati afričko nogometno prvenstvo na kojem će nastupiti 24 reprezentacije, te brojni igrači iz europskih klubova.

U europskim klubovima su zabrinuti za sigurnost sudionika prvenstva nakon pojave Omicron varijante koronavirusa u Južnoj Africi.

"Izvršni odbor je zatražio hitan sastanak s FIFA-om kako bi se osigurale sve potrebne mjere opreza za zaštitu igrača budući da se zdravstvena situacija nastavlja pogoršavati na alarmantan način", navodi ECA, koja predstavlja preko 240 klubova.

Izvršni odbor ECA-e također, je rekao kako se jednoglasno protive prijedlogu FIFA-e za Svjetsko prvenstvo koje se održava svake dvije godine, dodajući da su planovi previdjeli potrebne zaštitne mjere i zaštitu za igrače.

ECA je pozvala i na modernizaciju pravila financijskog fair playa, rekavši da trenutna načela nisu u skladu sa "stvarnošću vremena".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije