Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE ŽELE PROMJENE

Klubovi Premier lige odbacili projekt "Big Picture"

Premier League - Liverpool v Crystal Palace
PAUL ELLIS/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
14.10.2020.
u 23:41

Prijedloge koji su odbačeni inicijalno su osmislili u Liverpoolu, a podržao ih je Manchenster United.

Klubovi engleske Premier lige odbacili su prijedlog projketa 'Big Picture' (Velika slika), ali su se složili da će stvoriti financijski paket za klubove trećeg i četvrtog kvalitativnog razreda (Liga jedan i Liga dva).

Tijekom virtualnog sastanka održanog u srijedu, svih 20 klubova jednoglasno se složilo da ni Premier liga ni Engleski nogometni savez (FA) neće podržati ni prihvatiti prijedloge koji uključuju promjenu glasačke strukture u Premier ligi te promjenu modela financiranja Engleske nogometne lige (EFL) i FA-a.

Prijedloge koji su odbačeni inicijalno su osmislili u Liverpoolu, a podržao ih je Manchenster United.

Plan je uključivao još nekoliko velikih promjena u sustavu natjecanja, poput smanjivanja Premier lige sa 20 na 18 klubova, ukidanje Liga kupa (EFL Cup ili Carabao Cup) i svojevrsnog engleskog Superkupa koji se odigrava na početku svake sezone pod imenom Community Shield.

"Dioničari Premier lige složili su se da će zajednički raditi na strateškom planu za buduće strukturiranje i financiranje engleskog nogometa konzultirajući se sa svim dionicima kako bi osigurali zanimljivu, kompetitivnu i održivu nogometnu piramidu. Klubovi će zajedno raditi u otvorenom i transparentnom procesu, fokusirajući se na natjecateljski sustav, kalendar natjecanja, vodstvo i financijsku održivost. Ovaj projekt ima podršku FA-a, a uključit će sudjelovanje svih relevantnih dionika među kojima su navijači, Vlada i, naravno, EFL", navedeno je u priopćenju Premier lige.

No, većina klubova EFL-a je podržala projekt "Big Picture", nakon sastanka s predsjednikom EFL-a Rickom Parryjem. Klubovi se boje mogućeg bankrota do kraja sezone, ne budu li mogli igrati utakmice s gledateljima na stadionima i ne bude li plana za financijsku pomoć.

No, klubovi Premier lige dogovorili su da će za klubove u trećoj i četvrtoj ligi napraviti financijski paket kojim će, uz pozajmice i beskamatne kredite, osigurati njihov opstanak. U tom paketu bi ugroženim klubovima na raspolaganju trebalo biti ukupno 77,2 milijuna funti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije