Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Max! donosi priču

Mirta Šurjak bit će predsjednica ženskog nogometnog kluba Marjan?

Mirta Šurjak
Foto: Instagram
1/4
30.05.2016.
u 17:45

– Otvaram ti vrata Marjana – bio je kratak razgovor između Pirića i Petre

One su drukčije od ostalih, sasvim netipične za ženski nogomet. Djevojke i gospođe iz ženskog nogometnog kluba Marjan posebna su priča u našim okvirima. Klub, koji je na leđima zanesenjaka Joze Pirića nedavno proslavio 13. rođendan zimus je bio u teškoj situaciji. S dva boda tavorio je na dnu prvoligaške ljestvice, priču donosi Max! A onda je Piriću sinula spasonosna ideja, načuo je da je doktorica nogometa, prva žena u Hrvatskoj, Petra Mandrić-Jelaska slobodna.

Mala obitelj velikog srca

– Otvaram ti vrata Marjana – bio je kratak razgovor između Pirića i Petre. Tako je krenula priča o uzdizanju kluba, koji je u proljetnom dijelu sezone ostvario sedam pobjeda zaredom i s uvjerljivo posljednjeg mjesta na tablici došao na korak do vodećih.

Petra je napravila čudesan posao. Najprije je u prijelaznom roku dovela genijalnu Ana-Mariju Kalamizu, jednu od najboljih igračica lige, pa su stigle Petra Barbir, Božena Botica, Marija Turkalj, Mia Piuk, Barbara Legin, Ines Vrtarić, Dora Sikavica i vratarka Kike Skejić, u svoj Marjan vratile su se Ana Gruica i Elizabeta Balić.

– Sve su one šampionke. Ne smije se zaboraviti koliko od sebe daju Bruna Ćurić, Antonija Vardić, Ivana Klarić, Marina Tišma, Ivona Lekšić, Marija Lešina, Antonela Goreta i Marija Bilobrk, a i sve ostale, koje su odradile makar jedan trening. Marjan je mala obitelj s velikim srcem – kaže Petra.

Najviše treninga djevojke su održale u dvoranici od tridesetak četvornih metara u prostorijama podno sjeverne poljudske tribine. Takav je to klub, ali ima naznaka da će biti bolje. Grad Split je prepoznao što se događa u Marjanu, tvrtka Tommy obećala je pomoći.

Hajduk je “marjanke” prigrlio kao svoje, dao im travnjak za igranje utakmica. Da, Marjan je domaćin u Poljudu, veza između dva kluba je neraskidiva.

Na kraju su “marjanke” završile kao peta ekipa Hrvatske, ali to je čak i manje bitno. Ono po čemu je klub poseban u odnosu na druge je činjenica da ima žene trenerice. Petra vodi prvu ekipu, a za mlađe kategorije zadužena je Kalamiza. Marjan je klub za žene. Pojavila se ideja da bi predsjednica kluba mogla postati HTV-ova novinarka Mirta Šurjak, a dopredsjednica Marija Bjeliš, koja radi u Hajdukovom marketingu.

Petra doktorica nogometa

Petra Mandić-Jelaska, doktorica nogometa, koja je na Kineziološkom fakultetu predavač na katedri kvantitativne metode, motoričko učenje i teorija i metodika nogometa, oduševljena je idejom.

– One bi sigurno podigle Marjan za još jednu razinu – govori Pirić.

Cijeli tekst pročitajte u sportskom tjedniku Max!

Komentara 5

PA
pavel1001
18:29 30.05.2016.

ehehehehehe

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
02:09 31.05.2016.

Mirta bi trebala biti predsjednica drzave i onda bi svi znali za Hrvatsku.

Avatar Germanicus I
Germanicus I
22:14 30.05.2016.

Mirta mogu li ja biti trener?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije